Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling , Läkemedelsenheten

Om tjänsten

Vi söker dig som är apotekare och som vill leda det fortsatta arbetet med vaccinsamordning i Region Stockholm i rollen som vaccinsamordnare.

Som vaccinsamordnare vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen blir du ansvarig för att samordna arbetet och driva utvecklingen inom vaccinationsarbetet. Detta gör du tillsammans med ett team bestående av personer från olika delar av hälso- och sjukvårdsförvaltningen med expertis inom sina ansvarsområden och med tydliga roller i vaccinarbetet.  

Målsättningen med arbetet är bland annat att öka täckningsgraden inom flera av våra vaccinationsprogram samt att de nya vacciner som bedöms angelägna för befolkningen kan införas på ett ordnat och effektivt sätt. Din anställning ligger hos Läkemedelsenheten, som hör till Avdelningen Kunskapsutveckling, men du rapporterar även till en ledningsgrupp bestående av avdelningschefer för Smittskydd och Kunskapsutveckling samt enhetschefer från Närsjukvård och Läkemedelsenheten. 

I uppdraget ingår även att i rollen som expertgruppsapotekare i Läkemedelskommitténs expertgrupp vaccination bli en del av vår kunskapsorganisation. I denna roll samverkar du med ordföranden i expertgruppen och driver tillsammans gruppens arbete med bland annat framtagandet av rekommendationer kring vaccinationer.

Vem är du?

Du är legitimerad apotekare och har flera års arbetserfarenhet i den rollen, gärna inom olika typer av verksamheter. Som person är du självgående och strukturerad och arbetar mot en tydlig målbild, du har lätt för att samarbeta med andra och tar gärna en ledarroll. Du har förmåga till helhetssyn och kan i ditt arbete växla mellan olika perspektiv. Du kan ta dig an komplicerade frågeställningar på ett strukturerat sätt.

Tidigare erfarenhet av ledarskap, exempelvis som projektledare, är meriterande liksom arbete med vaccinationer.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen.
Vi sitter på Lindhagensgatan 98. 

Läkemedelsenheten har till uppdrag att med kunskapsstöd och styrning tillsammans med vårdgivarna verka för att medborgarna inom Region Stockholm får rätt, säker, evidensbaserad och kostnadseffektiv läkemedelsterapi. Enheten stödjer Region Stockholms läkemedelskommitté och dess expertgrupper samt sakkunniga med att ta fram evidensbaserad kunskap och tydliga rekommendationer för patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsterapi inom regionen. Enheten stöder också Upphandlingsavdelningen med farmaceutisk kompetens. Att stödja miljöavdelningen i utarbetande av material/underlag för att minska läkemedels miljöpåverkan ingår också i enhetens uppdrag. I nationell och lokal samverkan medverka kring horizon scanning/framtidsspaning och i ordnat införande av nya läkemedel. Enheten medverkar i framtagande av prognos för läkemedelskostnader.

Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, samt myndigheter och kunskapsorganisationer inom och utanför Region Stockholm.

I enhetens och därmed i samtliga medarbetares uppdrag ligger att vara flexibel och lyhörd för förändringar i uppdraget, att prioritera mellan uppdragen där så är nödvändigt och att följa de uppställda mål och medarbetarkriterier som är fastställda inom organisationen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/897
Kontakt
  • Åsa Rangert Derolf, 08-12313066
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Heléne Söderholm, Vision, 08-12314054
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
  • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-18

Wróć do ofert pracy