Serviceförvaltningen, Digital utveckling, Vårdbeställarens applikationer

Nu söker vi dig som vill utvecklas som chef och som drivs av att utveckla dina medarbetare, ditt team och vår verksamhet. Är det viktigt för dig att det du gör på dagarna har betydelse i ett vidare perspektiv? Då kan tjänsten som Enhetschef vara rätt för dig!

Serviceförvaltningen är en förvaltning som håller ihop administration och stödprocesser för regionen. Som drivs av att göra det bästa för regionen och att underlätta för våra kollegor i kärnverksamheten till förmån för invånare och besökare. Förvaltningen vill också kännetecknas som en bra arbetsplats där människor som vill utvecklas och ta ansvar kan få utrymme att växa och känna stolthet.

Vi söker dig med starkt fokus på chefs- och ledarrollen, som har ett intresse av att kontinuerligt utvecklas som chef och som drivs av att utveckla medarbetare och team. Du ser chefsrollen som en möjlighet att utöva ett ledarskap som möjliggör för andra att prestera, och lägger stor vikt vid coaching, samordning, feedback och på att undanröja sådant som kan stå i vägen för en god leverans. En viktig del av ditt arbete är att skapa en trygg och utvecklande arbetsmiljö.

Om tjänsten

Du leder enheten Vårdbeställarens applikationer med 19 medarbetare. Enhetens uppgift är att ansvara för tjänster så som systemförvaltning och utveckling av digitala tjänster som beställs och används av vården. Ansvaret omfattar bland annat systemförvaltning och vidareutveckling, support, utbildning, teknisk applikationsförvaltning och applikationsdrift för att stödja verksamheter hos egenägda såväl som hos privata utförare av vård.

Som enhetschef inom avdelningen Digital utveckling ansvarar du för leverans av de tjänster som enheten producerar. I rollen ingår ansvar för kvalitet, kundnöjdhet och kontinuerlig utveckling. Du har det samlade resultatansvaret för enheten och dess tjänsteproduktion. I chefsrollen ingår också personalansvar, och arbetsmiljöansvar. Med din expertis och erfarenhet bidrar du till effektivisering av tjänsteproduktionen och är drivande i att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom ditt ansvarsområde.

Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och kommer vara aktiv i utvecklingen av hela tjänsteområdet, samarbetet inom avdelningen samt att främja ett gott arbetsklimat och ett väl fungerande samarbete med alla delar av serviceförvaltningen. Du är väl medveten om chefens roll som kulturbärare och delar förvaltningens vision om att skapa en kundfokuserad verksamhet och en arbetsplats där medarbetare kan växa och utvecklas genom att ta ansvar.

Vem är du?

Du delar vår syn på ledarskap där chefen är en möjliggörare för teamet att utvecklas och lyckas med vårt gemensamma uppdrag. Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och positiv. Du är en erfaren och engagerad ledare som trivs med att leda och samarbeta med andra för att skapa kundnytta och effektiva lösningar. Du är en nyfiken person som drivs av att ständigt utveckla dig själv, team och individer och av att möjliggöra för andra att växa och lyckas.

Du är drivande, beslutsför och tar stort ansvar för ditt arbete. Du har en tydlig servicekänsla, och förmåga att se såväl helhet som detaljer. Du har erfarenhet av att tillsammans med andra utveckla tjänster och/eller produkter med ett starkt kundfokus. Du har även erfarenhet av att framgångsrikt hantera möten med kunder, såväl i löpande dialog om tjänsterna och rapportering av leveranskvalitet som en förmåga att hantera kunder och kundmöten även när leveransen brustit eller kunden inte är nöjd.

Du har en förståelse för ekonomi och ett driv för att leda en lönsam verksamhet. Du har erfarenhet av offentlig upphandling inom ditt ansvarsområde. Du är en erfaren kommunikatör och är bekväm med att ta fram och hålla presentationer. Du har även en vana att delta i och vid behov leda arbete i styrgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har förståelse för vårdens förutsättningar och behov av verksamhetsstöd. Med god pedagogisk förmåga kan du förklara och framställa tekniskt komplexa förhållanden på ett begripligt sätt för att brygga samman stödjande och nyttjande verksamheter.

För att lyckas i uppdraget ser vi att du har följande kunskaper och erfarenheter;

 • Relevant akademisk examen inom systemvetenskap, datavetenskap, industriell ekonomi eller motsvarande kunskaper.
 • Gedigen förståelse för ekonomi och verksamhetsplanering kopplat till ägarskap av komplexa IT-system.
 • Tidigare erfarenhet av projekt- och förvaltningsstyrning enligt t ex pM3
 • Tidigare chefserfarenhet.
 • Kunskaper om kravfångst, kravställning, systemförvaltning och förvaltningsmodeller.
 • Goda kunskaper om avtalsstyrning av IT-tjänsteleveranser och leverantörsstyrning generellt.
 • Kunskap om vård och förståelse för vårdens arbetsvillkor.
 • Erfarenhet av major incident management

Har du dessutom erfarenhet på leverantörssidan av vårdsystem eller drift av vårdsystem och erfarenhet av agila arbetssätt är det meriterande.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Kompetensutveckling i form av olika nätverk, mentor- och adeptsprogram, ledarutbildning etc.

Vi sitter i nya flexibla lokaler på Lindhagensgatan. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana och buss.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta lena.bostrom@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/241
Kontakt
 • Lena Boström, 08-12313200
Facklig företrädare
 • Mona Ternelius, 08-12317830
 • Anne-Lie Vestlund, 08-12314280
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb