Rättspsykiatri Vård Stockholm

Beskrivning

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela i Stockholms län och har cirka 550 medarbetare fördelade på två sektioner. Kliniken har 15 vårdavdelningar och 2 öppenvårdsmottagningar. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Helix, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby.

I vårt uppdrag ingår att ta emot personer som, under påverkan av allvarlig psykisk störning, begått brott och av domstol överlämnats till vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Den rättspsykiatriska vården syftar till att genom individanpassad behandling stärka patientens förutsättningar till ett självständigt liv samt minska risken för återfall i allvarlig brottslighet. Vi har även länsövergripande ansvar för patienter från Kriminalvården som är i behov av rättspsykiatrisk vård. Läs mer om oss här

Nu söker vi dig som är intresserad av sommarvikariat hos oss sommaren 2023. Vi erbjuder dig ett meningsfullt jobb med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter där du ges möjlighet att bidra till omvårdnaden i högspecialiserad vård samtidigt som du breddar dina erfarenheter och kunskaper inom rättspsykiatri. För att kunna ha en så god sommarplanering som möjligt vill vi att du kan jobba minst 6 veckor sammanhängande under sommaren.

 

Arbetsuppgifter

Du har en viktig roll i omvårdnadsarbetet där du samarbetar med dina kollegor i tvärprofessionella team för att anpassa vårdinsatserna efter varje patients individuella behov. Arbetet planeras och utgår ifrån patientens individuella vårdplan och ett ständigt pågående säkerhetsarbete. Du kommer i din roll att ha fokus på den psykiatriska omvårdnaden vilket bland annat innebär att du ger stöd till patienterna vid vardagliga rutiner, deltar vid aktiviteter och har samtal. Du deltar i övrigt förekommande arbetsuppgifter på avdelningen och dokumenterar i vårt journalsystem TakeCare.

För att du ska känna dig trygg i rollen får du en gedigen introduktion där du bland annat får ta del av de rutiner och arbetssätt som finns i vår verksamhet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Yrkeshögskola specialistundersköterska, Komvux, tre terminer (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Även du som just nu studerar till skötare/undersköterska, sjuksköterska, psykolog, läkare eller för verksamhetsområdet annan relevant utbildning är välkommen att ansöka. Tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatri/omsorg eller kriminalvård är meriterande.

Som undersköterska/skötare hos oss behöver du vara trygg, stabil och ha en god självinsikt. Ibland kan arbetet vara oförutsägbart och då behöver du kunna agera flexibelt, vara lösningsorienterad och behålla ditt lugn. Då teamarbetet är centralt på avdelningen är det även viktigt att du är lyhörd, har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden. Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön/timlön
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad 6 veckor
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/123
Kontakt
  • Jessica Kristiansson, 08-12342141
  • Marie Lilja, 08-12349452
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, 08-12340466
Publicerat 2023-02-17
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb