Sjuksköterska med intresse för demensvård

Södertälje sjukhus deltar i studien Magnet4Europe som syftar till att främja en attraktiv arbetsplats, med ett gott ledarskap som stödjer förbättringsarbete och en stark omvårdnadsprofession. I och med detta arbetar vi aktivt med många olika förbättringar som vi hoppas kommer att gynna både arbetsmiljö och patientsäkerhet.

Sjuksköterska på Avdelning 26:

Avdelning 26 är en mindre enhet med 13 vårdplatser för vård av patienter med minnesstörningar. Jag som är chefsjuksköterska heter Stina och min bakgrund är specialistsjuksköterska med inriktning mot äldrevård. Jag söker dig, legitimerad sjuksköterska, med intresse för demensvård och där du kan bidra till att förbättra omvårdnaden och att utveckla demensvården för våra patienter. Genom vår modell för förändringsarbete kommer du ges möjlighet att planera och genomföra både små och stora projekt, allt för att förbättra vården för våra patienter. Dina möjligheter till att påverka hur vi arbetar är stora och jag tror att du kommer uppleva det som en bidragande faktor till bra arbetsmiljö.

Som sjuksköterska hos oss ingår du i en stabil arbetsgrupp, flera är specialistsjuksköterskor. På vardagar är målet att bemanna med 3 sjuksköterskor, varav en är resurs. Resursen avlastar främst sjuksköterskornas administrativa del, så att du har gott om utrymme att arbeta nära patienten, allt för att kunna uppnå en excellent omvårdnad. Resursen är en senior sjuksköterska som i det kliniska arbetet kan handleda och utbilda kollegor.

Hos oss får du en individuellt utformad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet. Är du nyutexaminerad erbjuder vi dig en trygg start på din karriär genom introduktion och handledning på avdelningen. Som nyutexaminerad så får du även delta i vårt nyexprogram som kombineras av färdighetsträning, föreläsningar och gruppdiskussioner. Du får även gå vårt nyexprogram som består av 7 st heldagar på KTC. För dig som har erfarenhet inom yrket sedan tidigare eller som är specialistsjuksköterska finns det stora möjligheter att använda dina kunskaper inom många olika omvårdnadsområden hos oss. 

Dina personliga egenskaper:

Vi söker dig som är positiv och flexibel i ditt sätt och har förmågan att se möjligheter. Du tycker om att arbeta självständigt, men har också en stark känsla för teamarbete. Som person är du ansvarstagande, kreativ och lösningsfokuserad. Du har ett genuint intresse för att utveckla vården. Alltid med patienten i fokus.

Dina kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från demensavdelning.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid, du kommer att ingå i 24/7 avtalet som bl.a. ger förkortad veckoarbetstid vid förtätad helgtjänstgöring och-/eller schemalagt nattarbete.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler.

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Rekrytering till denna tjänst sker fortlöpande under ansökningstidens gång!

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV.

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6035
Kontakt
  • Stina Bergfors, 08-12324386
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb