Serviceförvaltningen, Digital infrastruktur, Basförvaltning

Vi söker dig, vår nya förvaltningsledare säkerhetsskydd som vill möjliggöra för oss att växa och lyckas i vårt uppdrag att leverera säkerhetsskydd till våra kunder. Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan serviceförvaltningen vara rätt för dig!

Om tjänsten

Stratus är namnet på det förvaltningsobjekt som innefattar delarna Celare (säkerhets-PC med kringutrustning), Sirrus (säker nättjänst, säkert tal och video) och Stratus (säker dokumentlagring). Förvaltningsledaren arbetar på objektägarens och objektstyrgruppens uppdrag och leder arbetet med att verkställa beslutad förvaltningsplan. Förvaltningsledaren samordnar och verkställer arbetet med informationssäkerhet i förvaltningsobjektet och ansvarar för att säkra både verksamhets- och IT-perspektiv på de tjänster som förvaltningsobjektet omfattar. Förvaltningsobjektet och ingående IT-komponenter är kopplade till säkerhetsskydd och hanteringen av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter, vilket innebär att förvaltningsledaren behöver vara placerad i säkerhetsklass.

I tjänsten som förvaltningsledare ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

Styrning och ledning
• Utarbeta förvaltningsplan tillsammans med representanter från lokala förvaltningsorganisationer och externa parter som ansvarar för tjänstekomponenter inom förvaltningsobjektet.
• Ledning, planering och administration.
• Prioritera och besluta inom ramen för förvaltningsplanen.
• Säkerställa att fastställda säkerhetskrav uppfylls.
• Vara föredragande i ärenden för objektstyrgruppen.
• Leda arbetet med upphandling och utvärdering av leverantörer, konsulter och entreprenörer för ingående IT-komponenter i objektet.
• Ställa krav på berörda projekt utifrån ett förvaltningsperspektiv och i tillämpliga fall leda mindre projekt inom förvaltningsobjektet.

Samordning och koordinering
• Samordna uppdrag och aktiviteter med berörda lokala förvaltningsorganisationer.
• Samordna interna och externa IT-parter.
• Samordna uppdrag och aktiviteter med andra objekt.
• Bemanna roller på operativ nivå i samråd med lokala förvaltingsledare, verksamhetsrepresentanter i objektstyrgrupp och/eller berörda resursägare.

Uppföljning
• Löpande upprätta förvaltningsstyrningsdokumentation och kontinuerligt rapportera status till objektstyrgrupp.
• Rapportera avvikelser samt föredra ärenden för objektägare och objektstyrgrupp.
• Genomföra resultatuppföljning och investeringsplanering för rapportering och beslut i objektstyrgruppen.
• Tillse att risker och sårbarheter gällande informationssäkerhet bedöms och rapporteras till objektägare och objektstyrgrupp.

Löpande aktiviteter
• Nationell och gemensam omvärldsbevakning och kravhantering, ur ett verksamhetsperspektiv.
• Följa upp avtal gentemot IT-leverantörer.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som förvaltningsledare har du god kännedom om den verksamhet som förvaltningsobjektet stödjer, du är drivande och har erfarenhet av ledning i form av uppdrags-, projekt- eller förvaltningsledning. Du har en bred IT-kompetens och förstår de tekniska förutsättningarna och de samband som tjänsteportföljen inom förvaltningsobjektet innebär. Vidare har du en god samarbetsförmåga, såväl med objektstyrgrupp och andra beslutsfattare som medarbetare inom förvaltningsobjektet och externa samarbetspartners. Uppdraget kräver god förmåga att kunna utrycka sig väl i tal och skrift, särskilt som det ställs höga krav på dokumentation inom förvaltningsobjektet, inte minst avseende process- och rutinbeskrivningar, systemteknisk dokumentation, avtal med användande verksamheter och externa parter.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. För denna tjänst ställs krav på svenskt medborgarskap. Som anställd på Serviceförvaltningen kan du komma att krigsplaceras.

Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter på Lindhagensgatan 98 och hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. I vårt närområde finns många restauranger och fina promenadvägar längs Hornsbergsstrand och Karlbergskanalen.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Melina Robati Lindberg, melina.robati-lindberg@regionstockholm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2025/2248
Kontakt
  • Melina Robati Lindberg, 070-0028461
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2025-03-24
Sista ansökningsdag 2025-04-13
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb