Rättspsykiatri Vård Stockholm

Vill du göra skillnad i en verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag? Välkommen till oss på Aktivitetscenter, sektion Nord i Upplands Väsby.

Om arbetsplatsen

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela Stockholms län och har cirka 550 medarbetare. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Flemingsberg, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby. Våra patienter är personer som av domstol överlämnats till rättspsykiatrisk vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV).  Vi har också uppdrag att vårda andra frihetsberövade personer som är i behov av psykiatrisk vård, dessa patienter kommer ofta till oss från kriminalvården. 

Vi vårdar personer med multifunktionsnedsättningar, såsom psykisk sjukdom, hjärnskada, allvarlig personlighetsstörning, missbruk och intellektuell funktionsnedsättning. Den högspecialiserade vården tar sin utgångspunkt i patienternas komplexa psykiatriska problematik och oftast med somatisk ohälsa som följd. Målsättningen med den rättspsykiatriska vården är att habilitera och rehabilitera patienterna till ett drogfritt liv i samhället med ökad psykosocial funktion och minskad risk för återfall i brott. 

 

Arbetsuppgifter

Aktivitetscenters huvuduppdrag är att erbjuda meningsfulla aktiviteter till våra patienter som en del av deras rehabilitering. Vi erbjuder både arbetstränande, fysiska och kreativa aktiviteter samt träningsprogram med fokus på förbättrad aktivitetsförmåga i vardagen.

Vi är en mindre arbetsgrupp som arbetar dagtid med schemalagd arbetstid måndag – fredag. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och betydelsefullt arbete med möjlighet till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har likvärdig arbetslivserfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande. Det förekommer fysiska aktiviteter där man som personal ska delta, varför vi ser att sökanden har en god hälsa. De dagliga uppgifterna kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Som person är du pedagogisk, positiv och vill gärna delta aktivt i det förändringsarbete som pågår. För att trivas hos oss skall du ha en god samarbetsförmåga och ett intresse av att hjälpa andra.

Grundläggande IT-kompetens krävs för att dokumentera i vårt journalsystem dagligen.

B-körkort är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Urval till intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning. 

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Urval till intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40h/v
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3722
Kontakt
  • Anna Clavell, 0812342022
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-10

Tillbaka till lediga jobb