Stockholms läns sjukvårdsområde, Heldygnsvård Psykiatri Södra Stockholm

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov samt betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård

 

Nu söker vi dig som är sjuksköterska och som vill vara med i ett längre pilotprojekt kring ett helt nytt sjuksköterskeschema! Från och med september i år kommer vi att införa ett unikt schema som bland annat endast innebär tjänstgöring var tredje helg samt dedikerad studiedag hemifrån varannan vecka. Det här innebär att vi behöver komplettera vårt kompetenta sjukskötersketeam med ytterligare en kollega – är du den sjätte nyckelspelaren vi eftersöker?

 

Om oss på avdelning 40, 50 och 60

Vi är tre allmänpsykiatriska avdelningar på Nacka Sjukhus som har en familjär prägel, högt i tak och där beslutsvägarna är korta. Avdelning 40 vårdar främst patienter med affektiv sjukdom. Varje avdelning består av en sammansvetsad arbetsgrupp som värdesätter teamwork och att har roligt ihop. Hos oss vårdar vi patienter med olika psykiatriska diagnoser och varje avdelning har 16 vårdplatser. På Nacka Sjukhus finns totalt nio psykiatriska heldygnsvårdsavdelningar och vi samarbetar tätt med varandra. Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av läkare, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, kurator och medicinska sekreterare. 

 

Ditt arbete som sjuksköterska


Som arbetsledande sjuksköterska hos oss leder du ditt team och ansvarar för den psykiatriska- och somatiska omvårdnaden av patienterna. Du arbetar med att göra patienterna delaktig i sin vård vilket inkluderar mycket kontakt med vårdgrannar samt patienternas närstående. Vidare arbetar du med sedvanliga sjusköterskeuppgifter så som medicinutdelning och dokumentation i journalsystemet TakeCare.

Är du specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri? Då finns möjligheten att ansvara för och utveckla ex. läkemedelshantering, dokumentationsprocessen eller att vara patient- och närståendesamordnare.

 

Våra förväntningar på dig

Vi letar efter dig som är legitimerad sjuksköterska och som är genuint intresserad av att utveckla den psykiatriska heldygnsvården. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för andra människor. Att samarbeta med kollegor kommer naturligt för dig och du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Vidare ser vi att du har ett intresse för utveckling och att du aktivt deltar i vårdutvecklingen av vår avdelning.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk heldygnsvård och/eller har specialistutbildning inom psykiatri.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Utöver det fördelaktiga schemat får du arbeta i fräscha och moderna lokaler tillsammans med ett erfaret gäng, samtidigt som du får vara en del av teamet som arbetar i Nordens största byggnad med psykiatrisk heldygnsvårdvård. Vi erbjuder dig en arbetsmiljö där vi gemensamt ser till att patienterna får den bästa möjliga vård. Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag. Som sjuksköterska hos oss får du påverka din roll och det finns utrymme för kompetensutveckling i form av specialistutbildning. Vi erbjuder även kvarstannandebonus!


Låter allt detta intressant och lite för bra för att inte söka?

I så fall söker du tjänsten med CV, personligt brev och intyg. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3645
Kontakt
  • Cathrin Widlund, 08-12368447
  • Emilia Morsten, 08-12368467
  • Pär Svensson, 08-12368457
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-07-04

Tillbaka till lediga jobb