Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och reparativ medicin

Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra. Vi går till jobbet varje dag för att ta vården framåt för i morgon.

Du erbjuds

 • Du får möjlighet att arbeta på ett av Europas högst rankade universitetssjukhus med fokus på högkvalitativ och innovativ vård med stark koppling till forskning.
 • Stora möjligheter för dig att utvecklas som chef och ledare genom individuellt utformade utvecklingsplaner i linje med kompetensstegen för chefer samt genom coachning av senior chef.
 • Ett arbetet i ett samledarskap med chefskollegor som har erfarenhet av att leda denna verksamhet.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Som Omvårdnadschef (OVC) på KAVA, kirurgisk akutvårdsavdelning, är du den som leder arbetet och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen på enheten. Du ansvarar för en god och säker vård inom omvårdnaden. I din roll ingår även viss tid i klinisk verksamhet, där du får möjlighet att coacha och återkoppla till dina medarbetare i det patientnära arbetet.

Vi tror på ett närvarande och synligt ledarskap där OVC är tillgänglig för sina medarbetare, stöttar och ger trygghet när det behövs.

Du har ett helhetsansvar för den omvårdnad som levereras för de patienter som vårdas på din enhet. Detta förutsätter en samverkan med andra professioner och ett nära samarbete med sektionschefer på de Medicinska enheterna Akut och Trauma, samt med OVC inom resten av Omvårdnadsområdet och Temat.

Du har ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion), forskning och utbildning. Du ansvarar för enhetens resursförbrukning/kostnad, rekrytering/bemanning samt medarbetare och arbetsmiljö. Du ansvarar för verksamhetens resultat varför ditt arbete styrs av mål- och resultattänk i prioriteringar, planering, agerande och uppföljning. Du rapporterar till Verksamhetschef Omvårdnad samt är verksamhetens och Karolinskas representant, så väl internt som externt.

På KAVA arbetar du i samledarskap med andra erfarna omvårdnadschefer. KAVA är en akutkirurgisk enhet som tar emot patienter under dygnets alla timmar, oftast från akutmottagningen. Mest förekommande är patienter med akuta symtom från buken, patienter i behov av kirurgiska ingrepp eller patienter i behov av traumaobservation med en beräknad vårdtid mellan 3-5 dagar.

Vi söker dig som

 • Är lyhörd för andras behov och har en tydlig och anpassningsbar kommunikation. Du skapar förtroende hos medarbetarna genom att stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang.
 • Är genuint nyfiken på lärande och vill skapa förutsättningar för medarbetare att utveckla omvårdnaden, verksamheten och sig själva.
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar. Du vill leda i ett samledarskap och vill verka och nå uppsatta mål genom teamet.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Har engagemang för att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas samt brinner för att förbättra vårdprocesser tillsammans med andra. Vårdverksamheter är föränderliga och när målbilden förändras behöver du också vara kapabel till att ändra riktning.
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska alternativt undersköterska med erhållet bevis om skyddad yrkestitel för undersköterskor.
 • Erfarenhet av ledarskap inom klinisk verksamhet.

Meriterande:

 • Tidigare chefserfarenhet.
 • Magisterexamen i ledarskap eller i omvårdnad.
 • Kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3562
Kontakt
 • Sara Schulz, Verksamhetschef, sara.schulz@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb