Akademiskt specialistcentrum, Studieenheten Akademiskt specialistcentrum

Vi söker dig som vill arbeta som forskningssjuksköterska på Studieenheten Akademiskt specialistcentrum - en klinisk forskningsverksamhet som verkar för att stimulera, koordinera och genomföra kliniska studier i Region Stockholm. Enheten utför kliniska studier i fas II- IV på uppdrag av både akademi och industri. Verksamheten ligger centralt belägen i moderna lokaler på Sabbatsbergs sjukhus. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och bygga kompetenta team med vilja, energi och nytänkande och genom detta bidra till framgångsrik forskning i Sverige.

Om tjänsten
Som forskningssjuksköterska kommer du att arbeta med flera kliniska prövningar parallellt. Arbetet innebär ett studiedeltagaransvar vilket inkluderar besök med provtagning och olika undersökningar som är vanligt förekommande i kliniska prövningar, allt enligt studiespecifika protokoll och gällande riktlinjer. Utöver detta tillkommer även datainmatning, administration och andra ansvarsområden på enheten. Likaså är det stort fokus på rekrytering av studiedeltagare under perioder då detta är aktuellt och då är det en fördel om du trivs med att prata i telefon. Studieenheten är en verksamhet under ständig utveckling och vi ser gärna att du även tar en aktiv roll i detta och alla möjligheter finns att få fler ansvarsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Arbetstid är kontorstid måndag-fredag.

Vi söker
Vi söker dig som gillar utmaningar, är drivande och självständig. Det är också viktigt att du är serviceminded och att du trivs i ett emellanåt högt tempo. Du har lätt att lära och har en positiv inställning. Vi söker någon som är lösningsorienterad och tycker att problemlösning är kul!

Då vi lägger stor vikt vid ett väl fungerande teamarbete så värdesätter vi egenskaper så som god kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi söker dig som är prestigelös och har förmågan att se helheten och kunna hjälpa till där det behövs.

Kvalifikationer  
Du är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av att arbeta som forskningssjuksköterska med kliniska prövningar.

Du behärskar engelska i tal och skrift och har god datorvana med bra kunskaper i MS Office samt vana från att använda olika IT-lösningar och tycker att det är kul med olika IT-system. 

Du har inga problem med att kommunicera i tal och skrift med både studiedeltagare och aktörer som Studieenheten samarbetar med, utan tycker att det är en kul del av arbetet.

Övrigt

Akademiskt specialistcentrum är en öppenvårdsverksamhet inom Region Stockholm. Syftet är dels att säkerställa tillgången på specialiserad vård för patienter med särskilda diagnoser, dels att knyta forskning, utveckling och utbildning närmare vården.

Akademiskt specialistcentrum består av fyra vårdenheter och en forskningsenhet:

  • Centrum för diabetes
  • Centrum för neurologi
  • Centrum för reumatologi
  • Centrum för obesitas
  • Studieenheten


Inom ASC är forskning, utbildning, utveckling och innovation integrerat i den dagliga vårdverksamheten. I vårt uppdrag ingår att utveckla nya arbetssätt, innovativ användning av medicinsk teknik och e-hälsolösningar, hög patientmedverkan och samverkan med olika vårdgivare, patientföreningar och näringsliv. Vi strävar efter att skapa en personcentrerad vårdmiljö tillsammans med de patienter som vänder sig till oss.

Här berättar en av våra forskningssjuksköterskor om hur hon tycker att arbetet hos oss är: Desireé gillar sitt jobb som forskningssjuksköterska (youtube.com) 

Här hittar du mer information om oss: https://www.akademisktspecialistcentrum.se/ 

Rekrytering sker fortlöpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3522
Kontakt
  • Fam Taranger, 08-12349878
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Ulrika Sundbye, 08-12340490
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb