Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin, ME Öron näsa hals hörsel balans

En dynamisk roll som överläkare inom näs- och bihålekirurgi med arbete fokuserat på avancerad kirurgi, forskning och utbildning. Bli en del av vårt team och forma framtidens näs- och bihålekirurgi!

Vi erbjuder
Sektionen för Näs- och bihålekirurgi erbjuder en tjänst som överläkare där du kommer att vara med och utveckla den mest högspecialiserade vården i landet inom rhinologi såväl som att fortsätta din egen kliniska vidareutveckling inom området. 

Verksamhetens innehåll är både elektiv och akut och vi har störst verksamhet i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och Rosenlunds sjukhus.

Vi arbetar i enlighet med Karolinskas värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Om tjänsten 
Vi, sektionen för Näs- och bihålekirurgi, är en av fem sektioner som ingår i Medicinska Enheten Öron-, Näsa-, Hals, Hörsel och Balans och som driver den medicinska utvecklingen inom respektive område.

Sektionen bedriver endoskopisk bihåle- och skallbaskirurgi för maligna och benigna åkommor, för akuta och kroniska sjukdomar samt hypofyskirurgi. Näs- och bihålesektionen bedriver även ansiktsfrakturkirurgi och näsrekonstruerande kirurgi.

Du kommer att delta aktivt i sektionens alla verksamheter inom kirurgi, mottagningsverksamhet, fallkonferenser, röntgenronder samt inom fortbildning tillsammans med övriga läkare i sektionen. Din huvudsakliga placering kommer att vara i Solna, med regelbundet arbete i Huddinge och Danderyd. 

Utöver de sektionsspecifika uppdragen kommer du att arbeta inom den Medicinska Enhetens allmänna uppdrag vilket inkluderar jourtjänstgöring, avdelningstjänst samt konsultuppdrag på andra akutsjukhus i Stockholm och placeringar på övriga sektioner inom Karolinska där verksamheten deltar.

I tjänsten ingår det också att arbeta med undervisning av studenter genom föreläsningar, seminarier och demonstrationer, ibland som amanuens och kurschef för de kurser verksamheten ger, samt bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete. Du förväntas även ta ett ledande ansvar för olika förbättringsuppdrag och administrativa uppdrag inom verksamheten.

Tjänsten avser i första hand heltidsarbete och är en tillsvidareanställning.

Vi söker
Vi söker dig som redan ha kommit långt kompetensmässigt gällande planering, handläggning och uppföljning av komplicerade patienter.

Vi ser gärna att du är aktiv och intresserad av forskning och utbildning och vi välkomnar egna projekt inom tjänstens gränser. Du ska kunna delta i jourverksamheten och kunna delta i våra utbildningsuppdrag samt även verka administrativt.

Förutom ovanstående har du följande kompetenser;

  • Ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut
  • Gör korrekta prioriteringar, kan fatta snabba beslut med begränsad information och visa omdöme under tidspress
  • Har mod att agera efter din egen övertygelse

Kvalifikationer

Krav:
- svensk läkarlegitimation och specialistbevis inom Öron-, Näs- och Halssjukdomar

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron-näsa-hals, hörsel och balans, samt Transplantation), två omvårdnadsområden (Solna respektive Huddinge) samt en vårdadministrativ enhet. Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicin och omvårdnads och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten. Tema ARM är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3289
Kontakt
  • Åsa Kågedal, 072-5968330
Facklig företrädare
  • Rebecka Ohm, Läkarföreningen, rebecka.ohm@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb