Är du nyfiken på och vill lära dig mer om barn- och ungdomspsykologi? BUP Täby söker nu två examinerade psykologer för PTP-tjänstgöring.

BUP Täby bedriver modern, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård. Vi ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska tillstånd hos barn och ungdomar, främst boende i Täby och Österåker kommun. Vår mottagning är en del i BUP Stockholm som omfattar alla steg från specialiserad öppenvård till klinikvård. Mottagningen ligger i Roslags Näsby i Täby, och är lätt att ta sig till t ex med buss från Mörby centrum/Danderyds sjukhus alternativt Roslagsbanan från Östra Station.

På mottagningen möter vi barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år samt deras närstående. Det är stor variation i psykiatrisk problematik och funktionsnivå i patientgruppen. Vi arbetar enligt en modell för stegvis vård för att kunna erbjuda våra patienter rätt vård på rätt nivå utifrån BUP Stockholms riktlinjer. På BUP Täby finns bred och specialiserad kompetens med ett trettiotal medarbetare. Vår personalgrupp består av psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och administratörer varav ett flertal arbetat under en längre tid på mottagningen. Vi samarbetar i tvärprofessionella team där behandlingskonferens används som ett forum för stöd i bedömning och vårdplanering. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt arbetssätt och värnar om våra medarbetares kompetens.
Utbildningsperiodens syfte är att ge en bred barnpsykiatrisk grund. Det får du dels genom att ingå i det dagliga arbetet på mottagningen, dels genom att delta i PTP-program med relevanta utbildningsmoment.

Arbetsbeskrivning

Barnpsykiatrisk bedömning, neuropsykiatrisk utredning och behandling av barn och ungdomar 0-17 år och deras familjer. Möjlighet finns att även arbeta med internetförmedlad psykoedukativ insats samt gruppbehandling med metoden Unified Protocol.

Kvalifikationer

Du ska ha psykologexamen.

Du har ett stort intresse för barn och ungdomar och gärna tidigare erfarenhet av arbete av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete, t ex som psykologassistent eller praktikant. Det är också meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning i KBT.

Personliga egenskaper

Du har personlig mognad och är trygg i dig själv. Du har en god förmåga till problemlösning och analytiskt tänkande. Som person är du initiativtagande och strukturerad. För att lyckas i rollen behöver du ha en mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare kan trivas och utvecklas. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Anställningsform

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning om 12 månader, på heltid. Tillträde efter överenskommelse, förslagsvis den 1 september 2024.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om oss

BUP Täby är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi inom BUP cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Täby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3277
Kontakt
  • Enhetschef William Smedberg, 070-2177932.
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484.
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb