Medicinsk Enhet Akut

Vill du utvecklas som specialistläkare inom akutsjukvård på en förändringsdriven arbetsplats? Välkommen att söka en tjänst som Biträdande överläkare i Akutsjukvård på Stockholms första, dygnet runt akutläkarledda akutmottagning!

Vi erbjuder dig

Hos oss har du möjlighet att arbeta i en förändringsdriven verksamhet där vi arbetar tillsammans för den akut sjuka patienten. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter, Huddinge och Solna.

Du kommer erbjudas regelbunden fortbildning som specialistläkare. Fortbildningen anordnas av vår fortbildningsansvarige specialistläkare. Du förväntas bidra till fortbildning och utveckling i verksamheten. Du kommer att arbeta på en arbetsplats där vi trivs tillsammans och har en god stämning i kollegiet. Vår arbetsplats präglas av vårt uppdrag som universitetssjukhus – vård, forskning och utbildning. Hos oss kommer du  uppmuntras egen forskning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk Enhet Akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin och är en stor enhet som inkluderar både akutmottagning och slutenvård i både Huddinge och Solna.

Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största och Stockholms första akutmottagning som är akutläkardriven med dygnet runt oselekterat patientflöde. Akutmottagningen har ett stort och brett patientflöde och tar emot cirka 52 000 patientbesök per år.

Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde med omkring 10 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på intensivakuten. 

Vi söker nu en biträdande överläkare i akutsjukvård till akutmottagningen i Huddinge. Som biträdande överläkare kommer du ha din bas på Huddinge-siten men efter en tid kan även rotation planeras mellan Huddinge och Solna.  Vi arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter. Som biträdande överläkare i akutsjukvård kommer du i huvudsak att arbeta patientnära i tvärprofessionella team med huvudansvar för arbetet i teamet och även som ledningsläkare på akutmottagningen. Du förväntas också aktivt bidra till verksamhetsutvecklingen på enheten. 

Du kommer att stötta och kliniskt handleda ST-läkare i akutsjukvård samt övriga läkare med allt från juniora specialister till underläkare som är under utbildning på akutmottagningen så väl som övriga medarbetare på enheten.  

Vi söker dig som

För att trivas hos oss bör du vara en person som tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du är lugn och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Vidare är du en god lyssnare som kommunicerar och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Gott omdöme och korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga nyckelord.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i akutsjukvård
 • Minst tre (3) års klinisk heltidstjänstgöring inom akutsjukvård efter erhållen specialistkompetens
 • Genomförd specialisttentamen i akutsjukvård 
 • Minst ett års erfarenhet inom verksamhetsutvecklande arbete
 • Minst ett års erfarenhet inom ledarskap på organisatorisk nivå

Meriterande:

 • Erfarenhet av forskning
 • God akademisk kompetens, gärna disputerad
 • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
 • Har haft ett definierat medicinskt ansvarsområde
 • Har haft en ledande roll i utbildning och fortbildning på enheten

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3227
Kontakt
 • Mattias Jehlbo, mattias.jehlbo@regionstockholm.se
 • Gaziza Shamsi, gaziza.shamsi@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb