Serviceförvaltningen, Upphandling, Specialenheten

Är du en strukturerad och serviceinriktad systemförvaltare med erfarenhet inom inköp- och upphandling? Då kan jobbet på serviceförvaltningen vara rätt för dig! Vi söker nu en kollega till vårt kompetenta och trevliga team för att hjälpa oss med vårt viktiga uppdrag – att tillhandahålla systemstöd inom inköp- och upphandling för hela Region Stockholm.

Om tjänsten

Som systemadministratör stöttar du våra upphandlare och avtalscontrollers, framför allt genom att hjälpa dem med arbetet i våra systemstöd för upphandling och artikelinformation. Du deltar i upphandlingsarbetet genom att hjälpa till att ta fram vissa delar av upphandlingsdokument, hantera varuprover och delta i möten med expertgrupper.

I rollen ingår även att självständigt ansvara för att färdigställa den så kallade artikelspecifikationen som ska stämma överens med den textmässiga kravspecifikationen av produkterna där de beskrivs i detalj. Artikelspecifikationerna innehåller all information om de produkter som leverantörerna offererar. De kontrollerar att produktinformationen som leverantörerna lämnar in på artikelspecifikationen är korrekt ifyllda. För de befintliga avtalen arbetar administratörerna i stor utsträckning med att uppdatera priser, ta fram underlag för statistik samt rapporter i ett PIM-system (Product Information Management).

Som systemadministratör ansvarar du även för uppbyggnad, strukturkoppling, klassificering och registrering i systemen av produktinformationen som anges i artikelspecifikationen. Du ansvarar också för att hålla våra olika register i systemen uppdaterade och medverkar vid uppdateringar och uppgraderingar av systemen genom att delta i planering, test och genomförande. Du kommer med egna förslag, deltar i projekt och tar initiativ till hur systemstödet och processer kopplade till detta kan vidareutvecklas och förbättras.

Arbetsuppgifterna kan komma att innehålla även andra uppgifter för att skapa redundans på enheten och avlasta andra enheter på avdelningen.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen har du någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi, inköp eller liknande. Du har mångårig erfarenhet av dagligt arbete i Excel där man använt både funktioner och makron. Vidare har du erfarenhet av arbete med produkt- och prishantering i någon form av systemstöd eller relationsdatabas. Du kan uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har har arbetat i något upphandlingssystem och/eller något PIM-system. Meriterande är även datakunskaper, systemförvaltarkunskaper och god kunskap gällande lagen om offentlig upphandling (LOU).

Som person är du serviceinriktad, noggrann, strukturerad och har förmågan att slutföra dina arbetsuppgifter inom tidsatta ramar. Du är uthållig och har öga för detaljer och kan hitta avvikelser i stora mängder med information. Vidare har du förmåga till självständigt arbete men har även lätt för att samarbeta med både små och stora grupper såväl internt som externt. Du är flexibel och kan lösa uppgifter som inte alltid följer mallar och processer. Du är mål och resultatorienterad samt har förmåga att prioritera och behålla lugn även i stressituationer.

Vårt erbjudande

Du blir en del av en mindre enhet som ingår i en stor avdelning som kännetecknas av god gemenskap och nära samarbete med många hjälpsamma kollegor.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.


Vi sitter i ljusa fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pia Lindström, pia.lindstrom@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3221
Kontakt
  • Pia Lindström, pia.lindstrom@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb