Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Perioperativ medicin och intensivvård, ME Intensivvård och Thoraxoperation

Vi söker specialistläkare i Anestesi och Intensivvård till Perioperativ Medicin och Intensivvård Solna. Hos oss får du en unik chans att arbeta i en av Sveriges mest framstående och högspecialiserade verksamheter. Vi välkomnar dig till en tjänst full av möjligheter och professionell utveckling.

Vi erbjuder
Som del av vårt team kommer du att arbeta i ett dynamiskt och engagerat sammanhang, omgiven av cirka 75 specialistläkare och 35 ST-läkare. Vår verksamhet kännetecknas av högspecialiserad vård och spännande utmaningar.

Vi lägger stor vikt vid kontinuerlig kompetensutveckling och som specialistläkare hos oss kommer du att få tillgång till möjligheter för fortsatt lärande. Här kommer du utmanas inom akut kirurgi, obstetrik, kärlkirurgi, ortopedi, abdominell kirurgi, plastik, endokrin kirurgi, head & neck, neurokirurgi samt traumavård och en bred intensivvårdsverksamhet med mycket neurointensivvård.

Forskning och innovation är centrala element i vår verksamhet, och du kommer att uppmuntras att aktivt delta i dessa områden.

Du kommer självklart också ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Tjänsten som specialistläkare inom högspecialiserad anestesi- och intensivvård omfattar flera inriktningar inom Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI), Solna. Arbetet omfattar både perioperativ medicin och intensivvård inom våra olika inriktningar.

I Solna genomför vi varje år cirka 22 000 anestesier och ansvarar för anestesi- och operationsverksamhet, allt ifrån akut kirurgi, obstetrik, kärlkirurgi, ortopedi, abdominell kirurgi och högspecialiserad head & neck kirurgi samt kirurgi med inriktning på cancer. Här bedrivs också högspecialiserad neuroanestesi och operation samt interventionella procedurer för vilka Karolinska är ensamutförare i Regionen. Dessutom står vi för regionens traumauppdrag.

Vi har högspecialiserade IVA-avdelningar med olika inriktningar, inklusive HBO och högspecialiserad smärtvård. Vår centrala intensivvårdsavdelning erbjuder både allmän och specialiserad intensivvård, medan neurointensivvårdsavdelningen vårdar patienter med hjärn- och ryggmärgsskador, neurotrauma, hjärnblödningar eller CNS-infektioner och är ensamutförare i Stockholm. Tillsammans tar våra intensivvårdsavdelningar emot drygt 1 000 patienter årligen.

Annonsen avser arbete dagtid såväl som jourtid. I nuläget finns det fem jourlinjer samt flera beredskapslinjer.

Viss rotation mellan Solna och Huddinge kan förekomma.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet på PMI!

Vi söker
Dig som har god förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och ett gott klimat för samverkan internt och externt. Du har vilja, intresse och engagemang för verksamhetsutveckling och kontinuerligt förbättringsarbete.

Du ska ha lätt att arbeta i tvärprofessionella team samt vara en god ambassadör för vår verksamhet.

Förutom ovanstående ser vi gärna att du har följande personliga kompetenser;
- flexibilitet, öppet synsätt och positivt förhållningssätt
- bidrar engagerat i möten och gruppdiskussioner, lyssnar och anpassar dig till situationen
- ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna

Kvalifikationer
Krav:
- svensk läkarlegitimation med specialistbevis i anestesi och intensivvård

Meriterande:
- klinisk erfarenhet
- erfarenhet inom verksamhetsområdet
- erfarenhet av forskning och vetenskapligt arbete
- arbete med undervisning och utbildning

I denna rekrytering kommer vi att intervjua fortlöpande under annonseringsperioden.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3217
Kontakt
  • Ann-Charlotte Lindström, 0704-330723
Facklig företrädare
  • Niklas Grevfors, Läkarföreningen, 0707-206711
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb