Vill du vara med och driva arbetet i en spännande utvecklingsfas där HR spelar en viktig och verksamhetsnära roll?

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

HR-avdelningen har ett funktionsansvar för HR-frågorna inom trafikförvaltningen Region Stockholm vilket både inkluderar utveckling och samordning.  Avdelningen är fördelad i områdena Rekrytering & arbetsgivarvarumärke, HR-utveckling & verksamhetsstöd och HR-ledningsstöd. Målsättningen är att vara en HR-funktion som är verkligt värdeskapande för chefer och medarbetare i hela verksamheten.

Som chef för sektion HR-utveckling & verksamhetsstöd, bidrar du till att skapa förutsättningar för ett tvärfunktionellt arbete mellan avdelningens olika funktionsområden. Sektionen består av sju medarbetare som är specialister, strateger och administratörer som jobbar brett inom hela HR-området. Sektionen ansvarar för att ta fram värdeskapande HR-processer och arbetssätt som bidrar till att trafikförvaltningens chefer kan utveckla och behålla medarbetare över tid så att verksamheten når sina mål och klarar sitt uppdrag.

Du kommer att ansvara för:

 • skapa effektiva digitaliserade HR-processer som skapar mervärde hos chefer och ledningsgrupper
 • skapa förutsättningar för ett mer datadrivet HR-arbete för bättre analys- och beslutsunderlag
 • leda och fördela arbetet i teamet samt ta fram mål och följa upp resultat för att skapa motiverade medarbetare
 • utveckla teamets kompetens och säkerställa leveransförmåga och vidareutveckling
 • budget och ekonomiuppföljning för sektionen
 • omvärldsbevakning, analys och arbeta proaktivt med att ta fram HR-processer och smarta arbetssätt
 • vara drivande i arbetet med verksamhetsutveckling såväl internt som att bidra i regiongemensamma sammanhang.

Du ingår i HR-avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till HR-chefen.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Ditt ledarskap präglas av ett coachande förhållningssätt. Du är kommunikativ för en nära dialog och samverkar med ett flertal parter kring behov, prioriteringar och förmåga i hela verksamheten. Du har fokus på verksamhetsnytta och använder dig av förändringsledarskap för att anpassa verksamheten till nya möjligheter. Du har kunskap om och förmåga att tillämpa ett systematiskt arbetsmiljöarbete som inkluderar kartläggning, riskbedömning, åtgärder samt uppföljning.

Du är en ambassadör och inspiratör som arbetar för en lärande kultur som gynnar ett lättrörligt och teambaserat arbetssätt.

Krav:

 • Eftergymnasial utbildning inom HR, ekonomi eller motsvarande
 • Minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete inom en större/komplex organisation
 • Erfarenhet av att leda HR-relaterad verksamhetsutveckling inom en större/komplex organisation
 • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

Det är meriterande om du har tidigare chefs-/ledarerfarenhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av driva HR-arbete i en organisation i stark förändring. Även erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning är meriterande.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lotta Hörnfeldt Jonsson, tfn 08-123 335 22. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 31 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3179
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb