Som specialist inom bergteknik på trafikförvaltningen får du arbeta med konkreta anläggningsfrågor i Stockholms största och viktigaste tunnelsystem. Du får också ansvar för de strategiska inriktningarna inom ditt specialistområde för långsiktig förvaltning och nya anläggningar.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Stockholm växer och inom trafikförvaltningen pågår en mängd nya investerings- och utvecklingsarbeten. Trafikförvaltningen och sektion Infrastruktur är anläggningsägare för Stockholms kollektivtrafiks spår- och järnvägsinfrastruktur och ansvarar för att förvalta och vidareutveckla densamma. Sektionens mål är att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i trafiken.

Som specialist inom bergteknik i gruppen Berg och konstruktion har du ansvar för sakfrågor inom SL:s spåranläggning som rör områdena bergteknik och geoteknik, samt för strategisk kravställning för långsiktig förvaltning av befintlig anläggning och ny anläggning.

Det innebär att du exempelvis driver eller medverkar vid tekniska utredningar samt granskar underhållsleverantörers åtgärdsförslag avseende bergschakt, bergsslänter och bergtunnlar. Du tar ansvar för att optimal teknisk lösning väljs och stöttar dina kollegor med kvalitetssäkring av underlag.

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i förstudier, med ansvar för sakfrågorna, och sammanställa utredningar och rapporter
 • Ta fram riktlinjer och andra styrande dokument som säkerställer att anläggningen förvaltas optimalt
 • Verka som sakkunnig kravställare i ombyggnads-, upprustnings- och nybyggnadsprojekt samt hantera och godkänna eventuella beslut om avsteg från kravställningen
 • Delta i ibrukstagandebesiktningar
 • Delta i strategiska utvecklingsprojekt med framtagning av projektspecifika systemkrav

Du arbetar i ett team som ansvarar för förvaltningen av banunderbyggnaden i SL:s spåranläggning, vilket innefattar tunnlar, broar, bergschakt, tätskikt, plattformar, stödmurar, mark, och vattenhantering. Teamet består av teknikförvaltare, avtalsansvarig och tekniskt sakkunnig konstbyggnad. Du kommer att ha ett nätverk av konsulter för att kunna hantera både volym och detaljfrågor.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att trivas i rollen har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande samt har en förmåga att ta initiativ. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Krav:

 • Högskoleutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, med inriktning mot bergteknik, alternativt annan utbildning som tillsammans med förvärvad erfarenhet bedöms likvärdig
 • Flerårig arbetslivserfarenhet från större projekt inom infrastrukturbranschen, gruvbranschen eller vattenkraftsbranschen. Ex. byggledare, besiktningsman, huvudinspektör mm.
 • Erfarenhet av att upprätta och följa upp styrande regelverk såsom interna regelverk och branschstandarder.

Meriterande:

 • Ett par års erfarenhet från projekteringsskedet
 • Erfarenhet av komplexa avtal och förhandlingar
 • Erfarenhet av tekniska utredningar och granskningar inom fackområdet
 • programvaror såsom Geosuite och har arbetat med geotekniska fältarbeten och konstruktioner i mark.
 • Kompentens inom injektering
 • BaTMan (Bro och Tunnelförvaltningssystem Trafikverket)
 • Kunskap av modellering inom bergteknik

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Amir Hosseini, tfn 0707864020. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 0707863222.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 24 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: kravställande specialist, teknisk sakkunnig, berg,

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2895
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Amir Hosseini, 0707864020
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb