Medicinsk Enhet Klinisk farmakologi

För dig som är legitimerad läkare och vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete som berör alla aspekter av läkemedel och läkemedelsanvändning finns här ST-tjänst inom klinisk farmakologi i en stark akademisk miljö där du erbjuds möjligheter till bredd och djup inom specialiteten. Bli en del av vårt team där du kan bidra till en säkrare och mer effektiv läkemedelsanvändning, samtidigt som du utvecklas både professionellt och personligt.

Vi erbjuder dig

ST-tjänst inom Klinisk farmakologi med möjlighet till både bredd och djup i en akademisk miljö. Den medicinska enheten Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset bedriver en av de bredaste kliniskt farmakologiska verksamheterna i världen.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Klinisk farmakologi är en medicinsk specialitet som syftar till en rationell och säker läkemedelsanvändning. Kliniska farmakologer gör olika typer av konsultativa insatser i läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation kring nya och gamla läkemedel, medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar, bidrar till individanpassad dosering utifrån laboratorieanalyser, utvecklar metoder för missbruksdiagnostik (inklusive dopning) samt arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet.

Vid Karolinska Universitetssjukhuset samverkar vi också med andra kliniker på mottagningar där misstänkta läkemedelsbiverkningar utreds. Undervisning och producentobunden fortbildning i läkemedelsfrågor är andra viktiga arbetsuppgifter.

Vi arbetar dagligen med läkemedelsproblem hos individuella patienter samt bygger upp, underhåller och kvalitetssäkrar farmakologiska kunskapstjänster och förskrivarstöd. Kliniska farmakologer utgör också en hörnsten i Region Stockholms strategiska läkemedelsarbete inom Läkemedelskommittén och dess expertgrupper.

Som ST-läkare arbetar du initialt arbetar du huvudsakligen vid Karolinska läkemedelscentralen (Karolic) med patientrelaterade läkemedelsfrågor och på Farmakologiska laboratoriet med medicinsk bedömning av läkemedels- och droganalyser. Med tiden skolas du även in i och får ta ett större ansvar inom övriga uppdrag enligt ovan.

Som ST-läkare är du huvudsakligen placerad i Huddinge, men delar av ST-utbildningen sker i Solna.

Vi söker dig som

 • är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva  upp till dessa
 • har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut
 • talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar.
 • är intresserad av forskning och av att undervisa läkarstudenter, kollegor och annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare efter AT eller BT.
 • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma
  europeiska referensramen för språk. (se Medarbetarportalen)

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste ha genomgått AT eller BT för att vara behörig.

Meriterande:

 • Erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete
 • Tidigare erfarenhet av klinisk farmakologi
 • Tjänstgöring som läkare inom patientvårdande och läkemedelsintensiva specialiteter

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Sex månaders provanställning tillämpas. Anställning av kandidater kan komma att ske fortlöpande under annonsens publiceringstid.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 september eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huvudsakligen Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2883
Kontakt
 • Staffan Rosenborg, 08-12381048
 • Karolina Nowinski, ST-studierektor, karolina.nowinski@regionstockholm.se,0707-811380
Facklig företrädare
 • Carl-Olav Stiller, Sveriges Läkarförbund, 08-12373261
 • Sebastian Ek, Sveriges Läkarförbund, sebastian.ek@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb