Vi utökar och vill bli fler! Är du den vi söker?

Vi söker nu en arbetsterapeut för tillsvidaretjänst till vårt gäng på Kista Rehab. Här finns möjlighet att arbeta i vårt hemrehabteam och på mottagningen.

Rehab Västra är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde med uppdrag att bedriva primärvårdsrehabilitering i västerort samt ett tilläggsuppdrag för neuroteam i öppenvård. Våra mottagningar finns i Bromma, Ekerö, Kista och Spånga. I verksamheten arbetar arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kurator, kiropraktorer, logoped och receptionister, sammanlagt ca 70 medarbetare.   

Vi erbjuder en arbetsplats i Kista med kompetenta, positiva och drivna arbetskamrater som tillsammans skapar förutsättningar för att förbättra våra patienters livskvalité. Vårt arbete präglas av arbetslust och stort engagemang!  Du kan läsa mer om oss på Kista rehab (regionstockholm.se)

I vår verksamhet arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö och en utvecklande lärandemiljö. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Här satsar vi på kompetensutveckling, flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta digitalt hemifrån och förmåner så som ett generöst friskvårdsbidrag, möjlighet till friskvård på arbetstid och fri sjukvård. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter:

Som arbetsterapeut i primärvården träffar du patienter i alla åldrar och från olika kulturer. Patienterna har en mängd olika typer av sjukdomar och problem. Arbetet ställer krav på bred kompetens och självständighet. Viss verksamhet bedrivs i team med övriga yrkesgrupper. Behandlingsinsatserna sker till stor del i hemmet och dess närmiljö men även på mottagning för individuell behandling och/eller i grupp.   

Arbetsuppgifterna består bl.a. av:  

Aktivitets- och funktionsbedömning/utredning/träning, råd och stöd om egenvård, förskrivning av hjälpmedel och information om produkter och teknik, bedömning av bostad och närliggande miljö och miljöinriktade åtgärder t.ex. bostadsanpassning. Samverka med andra vårdgivare, handleda och stödja anhöriga och vårdpersonal samt handleda studenter.  

Vid mottagningen arbetar vi med patienter med handrelaterade besvär både individuellt och i grupp, utför arbetsförmågebedömningar, demensutredningar, patientutbildning samt har ett nära samarbete med vårdcentral. Stora möjligheter finns att kombinera tjänsten med särskilda uppdrag inom verksamheten. 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 100% 40 tim/vecka. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kvalifikationer:

  • Legitimerad arbetsterapeut
  • Erfarenhet av arbete i primärvård ses som mycket meriterande och/eller vidareutbildning på högskolenivå
  • Har du erfarenhet från hemrehabilitering eller har en magisterutbildning är det ett plus liksom erfarenhet av journalsystemet TakeCare
  • B-körkort

Personliga egenskaper: 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. För att arbeta i vår verksamhet innebär det att du har följande kompetenser:

  • Är lojal och ansvarstagande för både ditt eget arbete och verksamheten
  • Är flexibel och har god samarbets- och kommunikativ förmåga
  • Har ett strukturerat arbetssätt och klarar stressiga arbetssituationer

När du arbetar i patientens hem måste du klara av att vistas i miljöer med husdjur/pälsdjur och inte vara känslig för röklukt.

Övrig information: 

Urval sker löpande under annonseringstiden och intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag passerat varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/veckan
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2689
Kontakt
  • Lisa Ryding, Enhetschef, 08-12339033
Facklig företrädare
  • Ayse Tas, Sveriges Arbetsterapeuter, 08-12339079
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb