Är du legitimerad psykolog med specialistutbildning i klinisk barn- och ungdomspsykologi? Vill du göra skillnad för barn, ungdomar och deras familjer med stora psykiatriska behov? Som psykolog på BUP i Norrtälje kommer du ha en mycket viktig roll gällande behandling av barn och unga med komplex problematik.

Om tjänsten

För dig som specialistpsykolog på BUP i Norrtälje kommer du ha en mycket viktig roll. Primärt kommer du att arbeta med behandling av patienter med särskilt komplex problematik. Rollen innebär också att stötta andra medarbetare, både psykologer och andra yrkeskategorier, i psykologisk behandling.

Du förväntas kunna arbeta med ett brett spektrum av psykiatriska problem i linje med vad specialiserad barn- och ungdomspsykiatri innebär, med fokus på särskilt komplex problematik. Du förväntas vidare kunna samarbeta med kollegor av olika yrkeskategorier och samverka med vårdgrannar. Det kan också bli aktuellt att bistå i olika typer av utbildnings- och utvecklingsprojekt på mottagningen. Rollen kan också komma att innebära handledning av PTP-psykologer.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

 • Barnpsykiatriskt bedömningsarbete
 • Behandling av patienter med särskilt komplex problematik
 • Stötta kollegor i bedömning och behandling
 • Samverkan med vårdgrannar
 • Bidra i utvecklingsprojekt
 • Handleda PTP

Om vårt erbjudande:

BUP i Norrtälje står inför en större omvandling då bland annat implementering av standardiserade vårdprocesser är på gång. Som psykolog finns mycket goda utvecklingsmöjligheter, sedan en tid tillbaka har vi en PLA i Norrtälje; psykologiskt ledningsansvarig psykolog, som är involverad i utveckling och framdrift av kvalitet och processer gällande psykologisk bedömning, behandling och utredning. Det finns goda möjligheter att ingå i olika typer av arbetsgrupper och utvecklingsarbeten.

Handledning erbjuds såväl internt som externt inom både KBT och specifik traumahandledning via BUP:s Traumaenhet i Region Stockholm. Neuropsykologerna får även handledning i utredningsmetodik.  Det finns ett gott samarbete mellan yrkesprofessionerna och vi arbetar veckovis i olika behandlingskonferensteam med kollegial tvärprofessionell handledning. Det finns goda möjligheter att få gå kurser och få löpande fortbildning.

Möjlighet till distansarbete finns, såsom att arbeta hemifrån en dag per vecka samt arbeta delar av restiden till och från Norrtälje.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr för år 2024. Yoga erbjuds på arbetstid 1 h/v. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Om dig

För den här tjänsten behöver du:

 • Vara legitimerad psykolog
 • Specialistutbildning inom barn- och ungdomspsykologi
 • Tidigare erfarenhet från arbete på BUP

Det är meriterande om du också har:

 • Spetskompetens med klinisk erfarenhet inom ett eller flera diagnosområden

Som psykolog inom barn- och ungdomspsykiatri krävs att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra i team. Du har ett strukturerat arbetssätt, är pedagogisk, flexibel och ansvarstagande.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

BUP i Norrtälje är en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning på specialistnivå. Vi ansvarar för att bedöma och behandla barnpsykiatriska problem hos barn och unga 0-17 år. Mottagningen består av två enheter. Dels BUP-mottagningen som tar emot barn, unga och deras familjer i behov av specialistpsykiatriska insatser mellan 6-17 år. Dels Kärnan, som är en småbarnsenhet som tar emot barn i åldern 0-5 år och deras föräldrar. Sammantaget består BUP av ca 40 personer med olika yrkesbakgrund såsom läkare, psykologer, kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, specialpedagoger, arbetsterapeut och administratörer. Vården som erbjuds är såväl i form av medicinsk bedömning och behandling som psykologisk behandling. Neuropsykiatriska utredningar som genomförs i samarbete mellan läkare och psykolog är också en betydande del av vårdutbudet.

BUP ligger i Familjens Hus i Norrtälje, som nås smidigt på en timme med direktbuss från Tekniska Högskolan. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2646
Kontakt
 • Åsa Krey, 08-12327392
Facklig företrädare
 • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
 • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb