Locum AB, Projektavdelningen

Vi på Locum söker erfarna projektledare som brinner för projekt som är viktigt på riktigt. Hos oss får du möjlighet att arbeta med samhällsnyttiga och komplexa fastigheter och att skapa värde för vården. Är du van att ta ett helhetsansvar och vara involverad från tidiga skeden till överlämning av projekt? Då kan rollen som Projektledare hos Locum vara ditt nästa steg i karriären!

Om tjänsten

Som Projektledare styr och leder du alla aktiviteter och funktioner inom projektet - från tidiga skeden till överlämning - enligt Locums genomarbetade projektprocess. Du ansvarar för projektets genomförande avseende ekonomistyrning och -uppföljning, tidplaner, funktion, kvalitet, miljö, arbetsmiljö och brandsäkerhet.

Projektens storlek och komplexitetsgrad kan variera och vara initierade av antingen hyresgäst, fastighetsägare eller som ett planerat underhåll. De flesta projekten bedrivs med högkvalificerad vårdverksamhet kvar i drift på objekten dygnet runt. Rollen erbjuder en spännande resa som garanterat kommer att ge dig nya värdefulla erfarenheter och inblick i den viktiga vårdverksamheten som Region Stockholm bedriver.

Som Projektledare har du många kontaktytor både internt och externt. Internt samarbetar du med Förvaltningsområdets fastighetsförvaltare som oftast också är projektägare. Du har även tillgång till samarbete med och stöttning från våra interna specialister inom bl.a. upphandling, teknik, miljö, brand, säkerhet, kommunikation och vårdlokalutveckling. Externa kontaktytor spänner över konsulter, entreprenörer och representanter från vårdverksamheterna.

Projektavdelningen leds av projektdirektören och är indelad i fem projektområden samt stödfunktionen enheten Utveckling Projekt. Projektområdena består av Södersjukhuset, Danderyd/Norrtälje, St Göran/Södertälje, Universitetssjukhus (Huddinge och Solna) samt Sjukhus (flera mindre sjukhus både centralt, norr och söder om stan). Som Projektledare rapporterar du till Projektområdeschefen för respektive område. Vi söker i första hand projektledare till projektområde Södersjukhuset.

Locum är en beställarorganisation och bedriver ingen egen bygg- eller driftverksamhet. Som projektledare medverkar du i upphandlingar och tecknar avtal enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) med konsulter och entreprenörer för dessa ändamål. Förhandlingar med kontraktsparterna inom ramen för dessa avtal är en viktig del av projektledarens ansvar. Tillsammans arbetar vi för att se till att sjukvården och invånarna i länet erbjuds attraktiva och hållbara vårdmiljöer.

Vem är du

För att vara framgångsrik och trivas i den här rollen krävs att du är trygg i din kompetens inom projektledning och har en förmåga att tänka helhet. Att leda och styra konsulter och entreprenörer mot ett gemensamt mål – attraktiva och hållbara lokaler till vården – kräver stort engagemang, samarbetsförmåga och ett tydligt och inkluderande ledarskap.

Vi ser att du är trygg med att ställa tydliga krav mot hyresgäster, konsulter och entreprenörer för att säkerställa projektens mål.

Då du kommer att arbeta med fastigheter som är i drift dygnet runt har du respekt och förståelse för projektens påverkan på verksamheterna.

Kvalifikationer och erfarenhet

För att vara framgångsrik ser vi att du har lång erfarenhet och bred kompetens inom projektledning.

 • Högskoleutbildning såsom högskoleingenjör, civilingenjör eller eftergymnasial utbildning inom byggteknik, alternativt gymnasieingenjör.
 • Minst 15 års branscherfarenhet är önskvärt - från fastighetsägare/beställarorganisation, projektledningskonsult och/eller entreprenörsledet.
 • BAS-P, BAS-U
 • Utbildning och erfarenhet av brandskydd under byggtid
 • Ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av komplexa projekt och alla dess skeden
 • Förståelse för LOU
 • Goda kunskaper i ABK09, AB04, ABT06 samt AF AMA.
 • Goda kunskaper i svenska avseende tal och skrift.

Om Locum

Locum förvaltar, bygger och utvecklar cirka två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt vår ägare Region Stockholm. Beståndet utgörs till största del av två universitetssjukhus, fem akutsjukhus och åtta mindre sjukhus från Norrtälje i norr till Södertälje i söder.

Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder vi sjukvården och invånarna i länet attraktiva och hållbara vårdmiljöer. Vi säkerställer trygga fastigheter och möjliggör en säker sjukvård till nytta för nuvarande och framtida generationer stockholmare.

Vad kan vi på Locum erbjuda dig?

Vi tycker att det vi gör är viktigt på riktigt. Vi söker fler kollegor som delar våra värderingar och som vill bidra till det viktiga samhällsuppdraget vi har. Med lyhördhet gentemot våra uppdragsgivare, tydlighet, ansvarstagande och handlingskraft agerar vi för att uppnå våra mål.

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas, med kompetenta och inspirerande kollegor, kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Vår kultur präglas av våra gemensamma ledord och värderingar och hos oss finns kompetenta kollegor, kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Vårt sätt att arbeta och kommunicera med varandra såväl som externa aktörer präglas av prestigelöshet, mod och nyfikenhet. Om du delar våra värderingar och känner dig hemma i en miljö där lyhördhet, ansvarstagande, tydlighet och handlingskraft präglar kulturen kommer du att trivas hos oss.

Som anställd på Locum får du tillgång till attraktiva förmåner. Gå in på våra karriärsidor på locum.se för att läsa mer. 

Ansökan

Urval kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I din ansökan önskar vi att du bifogar CV samt personligt brev. Du söker jobbet genom vårt rekryteringssystem. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vi undanber oss vidare kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-partner Susanna Kohlström.

Registerkontroll och säkerhetsprövning enligt säkerhetsklass 3 tillämpas i slutskede av denna rekryteringsprocess. För att läsa mer om vad detta innebär: https://sakerhetspolisen.se/verksamheten/sakerhetsskydd/sakerhetsskyddsatgarder/personalsakerhet.html

Varmt välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2508
Kontakt
 • Susanna Kohlstrom, 0812317031
Facklig företrädare
 • Christina Lorenzen, Akademikerföreningen, 08-12317000
 • Karin Sjöndin, Ledarna, 08-12317000
 • Mickael Andersson, Vision, 08-12317000
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb