Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Hematologi

Är du undersköterska och nyfiken på hematologi? Vi söker nu dig som vill arbeta med högspecialiserad hematologisk vård på vår slutenvårdsavdelning, inom Medicinsk Enhet Hematologi, Solna. För oss är den hematologiska patienten alltid i fokus!

Du erbjuds

 • att arbeta i en arbetsgrupp med positiv anda, stor kompetens och förmåga att dela med sig av sina kunskaper
 • att arbeta patientnära och ha sedvanliga arbetsuppgifter i en högspecialiserad hematologisk vård
 • ett introduktionsprogram som löper under ett år samt en personlig mentor
 • ett arbete i en miljö där vi hjälps åt, vi ser och bekräftar varandra och vi tror på en inkluderande arbetsmiljö där vi hjälper varandra att utvecklas 

Om tjänsten

Medicinsk enhet Hematologi är Nordens största Hematologiska centra med cirka 200 medarbetare och tar emot patienter med alla former av blodcancer och icke-maligna hematologiska sjukdomar från Stockholmsregionen och Gotland. För oss är vård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra livet för patienter med hematologiska sjukdomar. Vi satsar på att bygga upp en omvårdnadsstruktur där aktuell forskning används för att utveckla det kliniska arbetet. 

Du kommer att samarbeta i team bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare och övriga hälsoprofessioner. Vår tro är att kompetent och stimulerad personal ger den bästa vården och därför vill vi skapa utvecklingsmöjligheter för våra sjuksköterskor och undersköterskor. Verksamheten är organiserad i sluten- och öppenvård fördelat i fyra flöden: lymfom, myelom, benmärgssvikt & leukemi samt koagulation. Vi är lokaliserade i Solna och Huddinge.

Arbetet med hematologipatienter är stimulerande och har stor bredd. Du kommer att möta patienter i allt från akuta situationer av intensivvårdskaraktär till patienter i livets slutskede. I avdelningsarbetet ingår bland annat omvårdnad av patienter som behandlas med cytostatika, stamcellstransplantation och immunologisk behandling.

Tjänsten är på vår slutenvårdsavdelning på Karolinska i Solna där vi bedriver högspecialiserad hematologisk vård på dygnets alla timmar. Tjänsten bidrar även till vår 24/7 verksamhet genom att arbeta 2 helgpass per månad.

Vi söker dig som

 • trivs att arbete i team med sjuksköterska men måste också själv kunna ta egna initiativ i vården och omvårdnaden av patienterna.
 • är noggrann och ansvarskännande person som kan arbeta självständigt men även samarbeta i team
 • har förmågan att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor
 •  ha förmåga att hantera stress och snabba prioriteringar men också kunna sprida trygghet
 • är en driven person som gärna engagerar dig i verksamheten och är intresserad av fortlöpande kompetensutveckling

Vi lägger stor vikt vid bemötandet och det psykosociala omhändertagandet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Bevis om skyddad yrkestitel för undersköterskor
 • Tidigare erfarenhet av yrket

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta med vård av patienter med hematologisk/onkologisk sjukdom
 • Erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom slutenvård

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen. Saknas bevis för skyddad yrkestitel ska betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning skickas med i din ansökan. Här finner du mer information gällande riktlinjer kring beslutet av skyddad yrkestitel för undersköterskor: Undersköterskor får skyddad yrkestitel - Region Stockholm.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Välkommen att bli en del av ett kompetent och omtänksamt team som gör skillnad för våra patienter - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2462
Kontakt
 • Sofie Haglund, 08-51773875
Facklig företrädare
 • Madelene Persson, Kommunal, madelene.persson@regionstockholm.se
 • Agnes Matsson, Vårdförbundet, agnes.matsson@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb