Södersjukhuset AB, Specialistvård, Infektionskliniken-Venhälsan

Om oss

Här behandlas alla typer av infektionssjukdomar och våra patienter kommer huvudsakligen via SÖS-akuten eller från medicinsk intensivvård. Infektionskliniken har 36 vårdplatser som är fördelade på avdelning 8 och 10. Avdelningarna är nya och fräscha med enbart enkelrum och på avdelning 8 har vi möjlighet att ta emot luftburna smittor då vi har rum med slussar och egna ingångar utifrån.

Vi ser oss som en enhet och vi roterar mellan avdelningarna. Vi är ett positivt multinationellt gäng som ser fram emot nya kollegor! Vi är i olika åldrar och strävar efter jämn könsfördelning och har en kultur där det är högt i tak och tar tacksamt emot medarbetares tankar och initiativ.   

För att kunna behålla en stabilitet och en trygg arbetsmiljö värnar vi om kompetensutveckling inom alla yrkeskategorier. Det finns möjlighet till betald specialistutbildning för
sjuksköterskor. Vi strävar efter att våra läkare föreläser för omvårdnadspersonalen varje vecka. På avdelningarna finns omvårdnadsledare, enhetsledare, vårdutvecklare samt specialistsjuksköterskor som finns med dagligen i det kliniska arbetet. På avdelningarna finns också en egen farmaceut på avdelningen som stöd då det är mycket läkemedelshantering och beredning på infektion.

Det är ett delat chefskap och bemanningsassistent finns på heltid.  

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska här jobbar du treskift med individuell schemaplanering.

Möjlighet att endast jobba natt finns! 

Vi har en dagvårdsverksamhet, och det möjlighet att kunna rotera mellan avdelning och dagvård.

Vi har senaste året startat upp flera samarbetsprojekt för att ge våra slutenvårdspatienter bästa möjliga vård och förenkla i vårdövergångarna. Dels har vi projektet ”Infektionsgeriatrik” tillsammans med Ersta geriatrik, dels har vi ”OPAT-projektet” där patienter med behov av intravenös antibiotika i hemmet kan få det via våra ASIH-samarbetspartners.

Vår klinik är välbemannad, har ett gott och prestigelöst arbetsklimat och har vind i seglen. Vi är inne i en dynamisk period med fokus på verksamhetsutveckling och siktar högt både avseende arbetsmiljö och patientsäkerhet.

 

Vi söker dig som

  • är leg. sjuksköterska 
  • är intresserad akutsjukvård och infektionssjukdomar
  •  tycker att teamarbete är en förutsättning för att kunna jobba bra tillsammans och ge våra patienter den bästa vården
  • är intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm 
  • vill utvecklas och lära dig nya saker 

För ytterligare information kontakta

Stina Petersson, vårdenhetschef avd 10, tel:08-616 32 65, mobilnr 072-599 35 51,  epost: stina.petersson@regionstockholm.se  

Varmt välkommen med din ansökan!

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2415
Kontakt
  • Stina Petersson, 08-12363265
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, 08-12361000vx
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb