Medicinsk Enhet Akut

Vill du utvecklas som specialistläkare inom akutsjukvård på en förändringsdriven arbetsplats? Välkommen till en stimulerande miljö med god arbetsstämning där du kan göra verklig skillnad för akut sjuka patienter!

Vi erbjuder dig

Hos oss har du möjlighet att arbeta i en förändringsdriven verksamhet där vi arbetar tillsammans för den akut sjuka patienten. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter Huddinge och Solna.

Du kommer erbjudas regelbunden fortbildning som anordnas av vår fortbildningsansvarige specialistläkare. Vidare kommer du att arbeta på en arbetsplats där vi trivs tillsammans och har en god stämning i kollegiet. Vår arbetsplats präglas av vårt uppdrag som universitetssjukhus – vård, forskning och utbildning. Hos oss kommer du  uppmuntras egen forskning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk Enhet Akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin och är en stor enhet som inkluderar både akutmottagning och slutenvård i både Huddinge och Solna.

Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största och Stockholms första akutmottagning som är akutläkardriven med dygnet runt oselekterat patientflöde. Akutmottagningen har ett stort och brett patientflöde och tar emot cirka 52 000 patientbesök per år.

Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde med omkring 10 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på intensivakuten. 

Vi söker nu fem specialistläkare till akutmottagningen i Huddinge. Som specialistläkare kommer du ha din bas på Huddinge-siten men efter en tid kan även rotation planeras mellan Huddinge och Solna.  Vi arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter. Som specialistläkare i akutsjukvård kommer du i huvudsak att arbeta patientnära i tvärprofessionella team med huvudansvar för arbetet i teamet och efter en tid även som ledningsläkare på akutmottagningen.

Du kommer att stötta och kliniskt handleda ST-läkare i akutsjukvård samt övriga läkare och underläkare som är under utbildning på akutmottagningen så väl som övriga medarbetare på enheten. 

Hos oss ser vi gärna att våra specialistläkare är med och driver verksamhetsutvecklingen framåt. varför ansvarsområden/projekt kommer att utses efter överenskommelse med din chef. 

Vi söker dig som

För att trivas hos oss bör du vara en person som tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du är lugn och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Vidare är du en god lyssnare som kommunicerar och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Gott omdöme och korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga nyckelord.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i akutsjukvård.

Meriterande:

  • Erfarenhet av forskning
  • God akademisk kompetens, gärna disputerad
  • Erfarenhet inom verksamhetsområdet
  • Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2357
Kontakt
  • Mattias Jehlbo, mattias.jehlbo@regionstockholm.se
  • Gaziza Shamsi, gaziza.shamsi@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb