Medicinsk Enhet Högspecialiserad barnmedicin 1

Vi söker dig som är erfaren specialistläkare inom barn- och ungdomshematologi och onkologi. Med möjligheter till forskning, utbildning och nära samarbete med ledande experter kan du här göra verklig skillnad för barnen.

Vi erbjuder

En specialistläkartjänst inom barn- och ungdomshematologi och onkologi i en enastående utvecklingsmiljö där du kommer att arbeta i multidisciplinära team. Hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med barnradiologer, barnkirurger, neurokirurger, sarkomortopeder, strålonkologer, patologer samt specialister från flera ytterligare specialistområden. Vår verksamhet präglas av ett tätt nationellt och internationellt samarbete.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Barnonkologen handlägger cirka 100 nya barncancerpatienter årligen Vi arbetar i nära samarbete med kontakt- /konsultsjuksköterskor, barn/undersjuksköterskor, hälsoprofessionerna, barnradiologer, barnkirurger, neurokirurger, onkologer vid strålbehandlingsenheten, patologer; med flera specialistområden. Barnonkologin präglas av ett tätt nationellt och internationellt samarbete.

Som specialistläkare kommer du att arbeta med utredning, behandling och uppföljning av barncancer. Du kommer att ha självständig klinisk tjänstgöring, delta och ansvara för i multidisciplinära konferenser samt i möten och fortbildning tillsammans med övriga läkare och medarbetare i teamet där du förväntas bidra med kunskap och engagemang. 

Undervisning och utbildning har hög prioritet i vår verksamhet varför undervisning av studenter, ST-läkare och andra specialister är en viktig del i ditt uppdrag. Som specialistläkare är det även önskvärt att du vill bedriva aktiv forskning inom enheten. Du förväntas följa den vetenskapliga utvecklingen inom området och aktivt bidra till att implementera detta i verksamheten samt delta i kontinuerligt förbättringsarbete. Du förväntas tillgodose att du får den kompetensutveckling som krävs och kunna föra den kompetensen vidare till kliniken.

Jourtjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi söker

Vi söker dig som söker information och aktivt vill bidra till utveckling av vår verksamhet. 

Utöver detta ser vi gärna att du:

 • arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt
  sätt. Lyssnar och kommunicerar.
 • tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
 • har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i barn- och ungdomshematologi och onkologi
 • God kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
 • God klinisk kompetens inom området

Meriterande:

 • Disputation
 • Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor
 • Egen forskning uppmuntras

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2177
Kontakt
 • Trausti Óskarsson, 0812370170
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb