Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Läkarsektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vårt anställningserbjudande

Är du intresserad av ett spännande och utvecklande arbete i psykiatrisk heldygnsvård?

Vi söker nu en medicinskt ledningsansvarig läkare, specialist i psykiatri, till avdelning M77 med inriktning mot ångest, trauma och personlighetssyndrom.

Vill du vara med och utveckla framtidens psykiatriska vård?

Psykiatri Sydväst ligger samlat geografiskt i och i närheten av Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. Heldygnsvård ligger i samma byggnad som öppenvårdsmottagningar och lokaler där Viktor Kaldos och Christian Rücks forskargrupper har sin hemvist. Det är nära till alla kollegor inom kliniken, akutvård och annan högkvalificerad somatisk sjukvård - en närhet som innebär goda förutsättningar för samarbete och utveckling av den psykiatriska vården.

Är du intresserad av ledningsarbete?

Hos oss får du arbeta i ledarpar med vårdenhetschef. Ni ansvarar tillsammans för avdelningens utveckling och för att ge patienterna bästa tänkbara vård.

10 skäl att jobba på Psykiatri Sydväst (psykiatrisydvast.se)

Arbetsbeskrivning

Som medicinskt ansvarig läkare arbetar du på vårdavdelning där du träffar inlagda patienter på avdelningen, gör bedömning och ger behandling. Du handleder yngre kollegor och studenter. Du samverkar med kollegor på de andra avdelningarna, med chefsöverläkare och med kollegor i öppenvård. 

Som medicinskt ansvarig läkare arbetar du som en del i avdelningen ledarpar, du och vårdenhetschef leder avdelningens arbete, driver vårdutveckling och ser över både ekonomiska indikatorer och vårdkvalitetindikatorer.

Avdelning M77 har ett nära samarbete med öppenvårdens specialiserade program mot ångestsyndrom, trauma och personlighetssyndrom. Patienterna läggs in via öppenvård, från Psykiatri Sydvästs jourmottagning eller från psykiatriska akutmottagningen.

Kvalifikationer

Leg. Läkare med specialistbevis i psykiatri, tidigare erfarenhet av psykiatrisk akut- och heldygnsvård, och tidigare ledarerfarenhet.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en person med mognad, även om din ålder inte spelar någon roll. Vi tror också att du är mån om att samarbeta med andra, kollegor inom heldygnsvård liksom inom öppenvård och att du vill skapa goda relationer i din arbetsgrupp. 

Vi tycker att det är viktigt att du kan vara tydlig inför medarbetare och patienter, att du kan förklara och handleda. Att du kan förmedla din specialistkunskap på ett enkelt sätt för att motivera såväl patienter och anhöriga som kollegor och omvårdnadspersonal.

Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1437
Kontakt
  • Erica Lindeborg, Läkarchef Heldygnsvård, 070-2696484
Facklig företrädare
  • Raquel Olofsson Falla, Läkarförbundet, 070-3037382
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb