Vi söker distriktssköterska/sjuksköterska till vår mottagning.

Vi är ett glatt gäng som brinner för primärvården och för vårt uppdrag där vikten ligger på patientens fokus. Vi som arbetar här känner lust och stort engagemang, vi trivs med varandra och har roligt på jobbet. Vi stärker varandra så alla har en möjlighet att lyckas.

När du blir vår kollega, blir du en av ca 37 medarbetare som arbetar på vårdcentralen, där på mottagningen arbetar 4 distriktssköterskor och 2 sjuksköterskor, 3 undersköterskor, 12 läkare varav 6 erfarna specialister, 2 sekreterare och 2 psykologer. Vi bedriver även hemsjukvård där våra läkare ansvarar tillsammans med 4 sjuksköterskor/distriktssköterskor och 5 undersköterskor för vården och behandlingen i hemmet.

Ektorps vårdcentral tillhör Region Stockholm med uppdrag att bedriva primärvård. Vårdcentralen ligger belägen i Nacka Närsjukhus centralt i Nacka kommun. I sjukhuset finns det röntgen, lab, specialistmottagningar, geriatrik och närvårdsrehabilitering. Det finns goda kommunikationsmöjligheter till och från City, ca 15 min till Slussen med bussen eller 10min med bilen. Dessutom finns det personalparkering med reducerad parkeringsavgift.

Tjänsten är just nu på mottagningen.

Arbetsuppgifter:

Som distriktssköterska/sjuksköterska i primärvården träffar du patienter i alla åldrar och från olika kulturer. Patienterna har en mängd olika typer av sjukdomar och problem. Arbetet ställer krav på bred kompetens och du arbetar självständigt men arbetet sker även nära samarbete med andra sköterskor och läkare. Vi har tydligt helhetstänk när vi arbetar tillsammans och driver vår mottagning. Vi arbetar med ständiga förbättringar i smått och stort, där alla är delaktiga med att utveckla verksamheten.

Arbetet på mottagningen innebär i huvudsak rådgivning på telefon eller via besök samt individuella bedömningar och behandlingar. På mottagningen förekommer sedvanliga distrikts- och sköterskeuppgifter såsom tex suturtagning, såromläggning och andra typer av behandlingar.

De specialistmottagningar för våra sjuksköterskor som vi har är bl a diabetes, astma/KOL, livsstil samt osteoporos. Intresse för livsstilsfrågor och psykiskohälsa är meriterande.

Arbetet består även av bl.a. samverkan såsom deltagande i SIP, LifeCare och andra digitala vårdportaler. Du tycker om att arbeta i team med undersköterskor och läkare och har lätt för att samarbeta över yrkesgränserna.

Du behöver ha gott sinne för ordning och reda. Detta tillsammans kräver en god organisationsförmåga, bra planering och prioritering. Om du dessutom är prestigelös och har glimten i ögat är du säkert rätt person för oss.

Anställningsform:

Tillsvidare, arbetstid dagtid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kvalifikationer:

· Legitimerad distriktssköterska eller sjuksköterska

· Erfarenhet av arbete i primärvård ses som önskvärd och vana från telefonrådgivning är meriterande.

Personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper, vilket innebär att du:

· Har god förmåga att arbeta självständigt men också samarbeta med kollegor

· Känner ansvar för både ditt eget arbete och verksamheten

· Är flexibel och har god kommunikativ förmåga

· Är lyhörd, serviceinriktad och klarar att arbeta i ett högt tempo

Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef, Mari Viklund, tel 0739012442

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7167
Kontakt
  • Mari Viklund, 0739012442
Facklig företrädare
  • Carin Lhotsky Vårdförbundet, carin.lhotsky@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb