Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl och Neuro, Neurologi

Vi söker 3 specialistläkare till Medicinsk Enhet Neurologi. Välkommen med din ansökan! 

Vi erbjuder
Hos oss på Medicinsk enhet (ME) Neurologi kommer du att arbeta på en dynamisk och utmanande arbetsplats som kontinuerligt är i förändring och i framkant vad gäller neurologins utveckling med flera olika högspecialiserade uppdrag och uppdrag i nationell högspecialiserad vård (NHV).

Den pågående uppstarten av Neurocentrum bidrar till förutsättningar för samverkan med övriga professioner inom hela neurologispektrat för att uppnå utvecklingsmål och förändringar nödvändiga utifrån framtidens behov.

Här har du stor möjlighet att utvecklas inom neurologi inom flera olika subspecialiseringar då vi har många olika uppdrag och framtida utvecklingsmöjligheter för kontinuerliga utmaningar, om du har drivkraft för detta.

Som specialistläkare kommer du tillsammans med chef och flödesansvariga att ansvara för din fortbildning som specialist inom neurologi

De möjligheter som står till buds finns inom alla de tre benen som ett universitetssjukhus står för: vård, forskning och utbildning. Vi är med och driver utvecklingen inom neurologin framåt för regionens patienter men många gånger även i ett nationellt och internationellt perspektiv.

Du kommer självklart även att erbjudas att ta del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
Vi bedriver högspecialiserad vård inom epilepsi, stroke, ryggmärgsskaderehab, huvudvärk, hjärntumörer, neurodiagnostik, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar och rörelsesjukdomar och vår enhet finns förlagd både i Solna och Huddinge. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande.

Vi har totalt fem vårdavdelningar med sammanlagt cirka 60 vårdplatser med bland annat strokeenhet och övervakningsenhet för fall med särskilt övervakningsbehov. I Solna finns även en epilepsimonitoreringsenhet (EMU) för diagnostiska och epilepsikirurgiska utredningar. Verksamheten har en omfattande öppenvårdsdel som täcker alla neurologiska delområden. Förutom det inarbetade samarbetet mellan sajterna har vi även ett nära samarbete med neurokirurgiska och neurofysiologiska verksamheterna i form av teamronder.

Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag inom både grundutbildning och utbildning av ST-läkare i neurologi för vårt eget framtida behov men också för hela Stockholmsregionen och Mälardalen. I vårt uppdrag ingår även bemanning på akutmottagningen både Solna och Huddinge med dygnet-runt jour.

Vi är också engagerade av vår pågående forskning samt kontinuerlig utveckling av vården inom samtliga patientflöden. 

Om tjänsten
Som specialistläkare har du varierande arbetsmoment, till stor del inom akutverksamheten (jour, dagjourflöde, konsult, avdelningstjänstgöring) men också på vår öppenvårdsmottagning.

Vi bedriver regelbundna undervisningstillfällen för alla läkare vid kliniken och i ditt uppdrag ingår att delta i undervisning och handledning av yngre kollegor, vikarier, randande ST och egna ST-läkare. Dessutom ingår att delta i enhetens forskning och verksamhetsutveckling.

Vi söker nu 3 nya specialistläkare där våra primära behov just nu finns inom flödena;

 • tumör (Solna)
 • stroke (Solna och/eller Huddinge)
 • neuroinflammation (Solna och/eller Huddinge)
 • motorik (Solna och/eller Huddinge).

Som specialistläkare tillhör du två flöden varav minst ett av ovanstående flöden.

Din tjänstgöring förläggs primärt till en av våra sajter men kommer efter introduktionsperioden att vara en kombination med planerad tjänstgöring i både Solna och Huddinge. Givetvis deltar du i alla sajtgemensamma arbetsgrupper. Du ingår i jourlinjen som primärjour, natt- och helgjour.

Vi söker dig som 

 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt
 • Kommunicerar på ett tydligt sätt, lyssnar och är mottaglig för motparten
 • Har förmåga att skapa engagemang, delaktighet och är lösningsorienterad
 • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i Neurologi

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete, inklusive jourarbete, på neurologisk klinik samt kännedom om vår verksamhet och visat gott medarbetarskap samt;
  - erfarenhet inom specifikt specialiserad subspecialisering
  - erfarenhet av att bedrivit utveckling inom medicinsk verksamhet
  - egen forskningserfarenhet, eventuell disputation, docentur
  - undervisningserfarenheter (handledning och undervisning av yngre kollegor)

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7095
Kontakt
 • Eleni Mentesidou för biträdande överläkare/överläk, 08-12372879
 • Anna Sundholm, för specialistläkare, 0724-640407
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-18

Tillbaka till lediga jobb