Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, Administration

Har du tidigare erfarenheter som projektledare i verksamhetsflyttar och söker ett nytt spännande projekt att ta tag i? Då är det här något för dig! Vi söker nu en projektledare/lokalstrateg till vårt lokala verksamhetsstöd på Stockholms centrum för ätstörningar.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm och idag är vi cirka 160 anställda.

SCÄ befinner sig i ett starkt utvecklingsskede med ett antal större verksamhetsövergripande lokalprojekt som syftar till att ytterligare förbättra vården för våra patienter. Det lokala verksamhetsstödet har en viktig roll i detta genom att skapa och vidareutveckla de stödprocesser som behövs för att säkra vårt kärnuppdrag. Under 2024 kommer SCÄ:s heldygnsvård att flytta från Södermalm till lokaler på Gamla Karolinska i Solna.

Det lokala verksamhetsstödets primära uppdrag är att ge råd, stöd och service till kärnverksamheten men utgör även ett stöd för SCÄ:s ledning. Det lokala verksamhetsstödet arbetar nära SLSO:s centrala funktioner i verksamhetsgemensamma nätverk. Vi sitter i idag på Wollmar Yxkullsgatan, Södermalm.

Arbetsuppgifter:   
I dina arbetsuppgifter ingår att:

Representera verksamheten i aktuella lokalprojekt i allt som rör synande av lämpliga lokaler, projektering och byggnation fram till inflytt. Du ansvarar för att i samråd projektera larm, IT och allt som åligger hyresgästen utifrån gränsdragningslistan.

Vara verksamhetens kontaktperson gentemot förvaltare och hyresvärd i frågor gällande renovering och ombyggnation. Samarbeta med företrädare inom SLSO:s centrala verksamhetsstöd för lokaler och säkerhet. Utifrån erfarenhet och kompetens kan andra bygg- och säkerhetsrelaterade uppgifter tillkomma

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet som projektledare vid verksamhetsflyttar
 • Relevant utbildning på eftergymnasial nivå
 • mer än 3 års erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av och kunskap i att genomföra risk- och konsekvensanalyser
 • Erfarenhet av att stötta chefer och medarbetare i förändringsprocesser
 • God dokumentationskunskap
 • God samarbets- och organisationsförmåga
 • Väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, på både svenska och engelska

Meriterande:

 • Gedigen yrkeserfarenhet inom teknisk/byggprojektledning, gärna som kravställare och gärna av projekt inom vård eller offentlig sektor.
 • Kunskaper i LOU.

Personliga egenskaper: 
Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både enskilt och i grupp.
Du är pedagogisk och tydlig.  
Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och kan prioritera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och tar stort ansvar för ditt uppdrag. 
Du är flexibel, prestigelös och lyhörd och har en god kommunikativ förmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.       

Anställningsform:  
Projektanställning 2 år
Heltid

Våra förmåner:
Vi värnar om hälsa och välmående, därför erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsaktiviteter, samt 5000kr i friskvårdsbidrag.
Som medarbetare inom Region Stockholm har du dessutom rätt till fri sjukvård och erbjuds även extra ersättning vid föräldraledighet.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7029
Kontakt
 • Angela Graper, 070-4845090
Facklig företrädare
 • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
 • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb