Södersjukhuset AB, Akut, Läkare

Beskrivning

På akutmottagningen jobbar vi med blandade patientflöden i olika sektioner. Alla tider på dygnet finns en specialist i akutsjukvård i tjänst, men vi samarbetar också med övriga traditionella specialiteter som bemannar en del av akuten. Som specialist ger du naturligt klinisk handledning till våra ST-läkare eftersom vi arbetar i team kring patienten. Verksamhet Akut på Södersjukhuset har haft akutläkare sedan år 2000 och vi växer stadigt.

Våren 2020 flyttade vi in i nya moderna lokaler och visionen är att akuten helt ska bemannas av akutläkare. För närvarande finns ett 40-tal specialistläkare i akutsjukvård, ett 40-tal ST-läkare i akutsjukvård och tiotal legitimerade underläkare. Vi har goda möjligheter till klinisk forskning i samarbete med flera olika forskargrupper knutna till Karolinska Institutet. Vi har en tillväxtplan för specialistläkare i akutsjukvård. Nu söker vi en specialist inom akutsjukvård.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta på akutmottagningen med handläggning av alla patientkategorier. Du förväntas aktivt delta i förbättrings- och förändringsarbete inom ramen för arbetet kring uppföljning och utveckling av arbetssätt på akuten. Du kommer att leda arbetet på akutmottagningen inklusive att handleda och undervisa våra ST-läkare, AT-läkare och studenter i akutsjukvård. Vi erbjuder dig ett arbete med många olika professioner och kompetenser och stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

Leg läkare med specialistkompetens i akutsjukvård. 

För att lyckas i arbetet trivs du att arbeta i ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Som person är du lojal med fattade beslut och har en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som andra personalkategorier. Vidare är du flexibel och engagerad i ditt arbete. Du delar vår värdegrund "För patienten – med patienten" som skall finnas med i varje beslut och vara vägledande i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Villkor

Ansökan består av två delar.

 1. Digital ansökan via Södersjukhusets webbsida, Lediga jobb | Södersjukhuset (sodersjukhuset.se)
 2. Den andra delen är att du skickar in följande bestyrkta handlingar i pappersform i ett exemplar. Se adress längre ned.
 • Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS" och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter "Läkare" och "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
 • Examensbevis
 • Bevis om legitimation från Socialstyrelsen
 • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
 • Publikationsförteckning

Märk ansökan med följande referensnummer:

 • Referensnummer SOS/Akut 2023:10

Tjänsten är specialistläkare (LUS)

Använd denna adress för dina bestyrkta handlingar i pappersform: Södersjukhuset, Akutmottagningen, Sebastian Klun, Sjukhusbacken 10, 118 83 STOCKHOLM

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6884
Kontakt
 • Johan Raxell, Läkarchef, 08-12362024
 • Sara Kärrsten, Läkarchef, 08-12362065
 • Adrian Iliescu, Läkarchef, 08-12363989
Facklig företrädare
 • Hani Rafiq, SACO, Klinikombud , 08-12362065
 • Johan Stormdal Starck, SACO, Klinikombud, 08-12364739
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb