Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. Tycker du om att arbeta med människor och vill du vara med och påverka? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Sektionens uppdrag är att vägleda och kvalitetssäkra trafikförvaltningens IT, i linje med strategiska prioriteringar och verksamhetsbehov, för att möjliggöra en säker och innovativ digital transformation och produktion av digitala tjänster.

Digitalisering inom den traditionella anläggningen ökar dramatiskt och behovet av kompetens som bryggar IT och anläggningsteknik ökar. Gruppen för arkitektur på sektionen Arkitektur och Säkerhet behöver förstärka kompetensen kring anläggningsteknik som blir mer digital.

Om tjänsten

Som Enterprisearkitekt ligger fokus på faciliterande, möjliggörande och att arbeta på ett framåtriktat sätt. Det är en hög grad av samverkan i rollen vilket förutsätter erfarenhet av att skapa förändring och att tidigt fånga och sammanfatta verksamheters behov. Du verkar tvärfunktionellt över verksamheter och avdelningar inom trafikförvaltningen där fokus ligger på verksamhetsutveckling genom digitalisering. Du ansvarar för domän eller fokusområde utifrån en arkitekturell indelning kopplat till anläggningsteknik.

Rollen ingår i gruppen Arkitektur som består av 11 medarbetare. Gruppen är en del av sektionen Arkitektur och säkerhet som består av ca 50 medarbetare.

I din roll som Enterprisearkitekt kommer du bland annat:

 • Facilitera den strategiska planeringen tillsammans med verksamhet och kvalitetssäkra mål
 • Ansvara för den strategiska och taktiska dialogen utifrån ett helhetsperspektiv så vägvalen mellan fokusområden fattas utifrån gemensamma förutsättningar
 • Företräda och stötta i olika upphandlingar enligt digitala strategier och mål
 • Säkerställa en effektiv prioritering och utförande av initiativ som överskrider flera fokusområden
 • Verka i investeringsprocessen och utifrån systems engineering balansera den livscykelshanteringen som ingår där digital teknik får en alltmer framträdande roll.
 • Arbeta med utredningar och förstudier
 • Ta fram olika beslutsunderlag
 • Säkra att mål och visioner hänger ihop med kompetens-och resursplanering, arkitekturstyrning samt de finansiella processerna
 • Förvalta den tekniska utvecklingen enligt ställda mål och strategier.

I din roll samverkar och interagerar du med en bred mix av verksamheter och avdelningar, via de processer trafikförvaltningen utgår ifrån. Exempelvis ÅIP, Investeringsprocess, Arkitekturprocess, Strategiska Ramverket, Digitaliseringsforum, Utvecklingsplaner mfl.

Vad vi söker 

Vi söker dig med flera års aktuell erfarenhet av arbete med flera års erfarenhet av strategiskt arkitekturarbete i roller som ex. enterprisearkitekt, verksamhetsarkitekt, domän/områdesarkitekt eller motsvarande i en EA funktion.

Du har god erfarenhet av målstyrning/planering ur ett digitaliseringsperspektivt samt att facilitera planering tillsammans med verksamhet och kvalitetssäkra innehåll. Vi ser det självklart att du har intresse av samhällskritisk infrastruktur såsom tunnlar, broar, väg, räls, fordon, byggnader osv.

Att du har erfarenhet av arbete i en stor/komplex organisation ser vi som en självklarhet. Då trafikförvaltningen genomgår en transformationsresa ser vi dig som en ambassadör och inspiratör som arbetar för en kultur som gynnar lättrörligt och teambaserat arbetssätt.

Vidare har du:

Relevant högskoleutbildning med inriktning ingenjör eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som trafikförvaltningen bedömer likvärdiga.

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som person är du utvecklingsinriktad och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du har ett utåtriktat och kommunikativt arbetssätt med god förmåga att kommunicera komplexa utmaningar på ett anpassat sätt till olika typer av intressenter, bland annat genom visualiseringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866, Johan Saginer Eriksson, 0723-01 48 26

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-09-29. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6629
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Marita Lönnroth, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, 08-12313942
 • Camilla Nyberg, 08-12331847
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb