I höst startar BUP FoUU-centrum en ny klinisk enhet för barn- och ungdomspsykiatrisk konsultation och samverkan med den somatiska vården på Stockholms barnsjukhus. Utgångspunkten är att den tidigare verksamheten inom BUP Konsultenhet och BUP Immunpsykiatri går samman och bildar en ny enhet med särskilt FoUU- uppdrag där nya arbetssätt och metodutveckling ingår.

FoUU-centrum, inom BUP Sektion Forskning och utveckling, (BUP FoUU), fungerar som en sammanhållen resurs för forskning, utveckling och utbildning inom BUP Stockholm (SLSO). Verksamheten baseras på kliniska bedömningar och behandlingar av barnpsykiatriska patienter. I dagsläget finns kliniska enheter för OCD och relaterade tillstånd, immunpsykiatri, neuropsykiatri, könsinkongruens och könsdysfori samt internetförmedlad behandling. Utöver dessa drivs ett flertal projekt och studier i samarbete med forskargrupper på KI. Från och med den 1 oktober kommer även BUP Konsultenhet bli en del av FoUU sektionen.
BUP FoUU-centrum är en dynamisk arbetsplats där klinisk personal och forskare arbetar nära och tillsammans i olika projekt som kan vara finansierade av såväl forskningsmedel som medel för vård och vårdutveckling. Det betyder att personalen är både rörlig, flexibel och kan arbeta i flera olika konstellationer samtidigt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker specialistläkare som vill arbeta och delta i utvecklingsarbetet på denna nya enhet. Arbetet omfattar barnpsykiatriska bedömningar och utredningar tillsammans med psykolog, kurator, sjuksköterska samt läkarkollegor, liksom stort fokus på samverkan och ömsesidiga konsultationer med barnsjukvården. Samarbete med andra mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatrin, habilitering, specialiserad somatisk sjukvård och andra vårdgrannar ingår också.

Kvalifikationer

Vi söker specialistläkare med erfarenhet och intresse för kliniskt patientarbete utifrån såväl somatiska som psykiatriska frågeställningar i en akademisk miljö. Erfarenhet av barnpsykiatriska utredningar, diagnostik och behandling är ett önskemål, och du får gärna ha erfarenhet från annan barnsjukvård, projektarbete, forskning eller utvecklingsarbete.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående, flexibel samt ha god samarbetsförmåga. Du är trygg och stabil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5 000 kr per år).

Övrig information

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om oss


BUP FoUU är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms länssjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6521
Kontakt
  • Marlene Waltman, enhetschef Bup Konsultenhet, 08-12352099.
Facklig företrädare
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070-3239230.
Publicerat 2023-08-29
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb