Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Tullinge vuxna

Vill du arbeta som PTP-psykolog hos oss på Habiliteringscenter Tullinge?

Om oss:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare.

Här kan du läsa vad vi inom habiliteringen erbjuder dig som gör din PTP-tjänstgöring inom vår verksamhet.

Praktisk tjänstgöring psykologer hos Habilitering & Hälsa

Enhetspresentation:

Habiliteringscenter Tullinge ger insatser till personer med varaktiga funktionsnedsättningar såsom rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och autismtillstånd, liksom till föräldrar och övriga i patientens nätverk. På mottagningen arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, logopeder, psykologer, administratörer och enhetschef. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. Vi har två team på mottagningen, ett för patienter med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och ett team för patienter med intellektuell funktionsnedsättning eller/och rörelsenedsättning.

Om tjänsten:

Som PTP-psykolog möter du såväl patienter som deras familj och nätverk. Du kommer att arbeta med patienter från båda teamen och framför allt att ge individuellt behandlingsarbete, stödjande samtal och psykoedukation. Du kommer även att ge råd, stöd och handledning till personer i patientens nätverk, så som anhöriga och andra vård – och omsorgsgivare. Arbetet syftar till att stärka patientens utveckling, förebygga och minska problemskapande beteende, stärka kommunikativt samspel samt att informera om funktionsnedsättningens påverkan i det dagliga livet. Ditt arbete kan också handla om att tillsammans med kollega hålla i grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap.  

Som PTP-psykolog hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat med god arbetsmiljö. Du får kollegialt stöd av enhetens psykologer och de andra yrkesgrupperna. Regelbunden och nära handledning med en huvudhandledare ingår som en självklar del, men också möjlighet till extra handledning av mottagningens övriga psykologer. Vi ger gedigen introduktion på vår mottagning samt möjlighet att lära känna och fördjupa sig i andra delar av habiliteringen, centralt och lokalt. Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Vi söker:

PTP-psykolog med erlagd psykologexamen. Erfarenhet av habiliteringsarbete och arbete i tvärprofessionellt team är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

Arbetet präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån den person du möter. Du har förmågan att sätta dig in i patientens och nätverkets situation och ha kompetens att möta patienter och anhöriga, även i kris och sorg. Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Hos oss behöver du kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

PTP-tjänstgöring 1 år. Heltid. Start: januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdagen är den 22 september

För mer info:

Enhetschef Annie Stokes

Tfn. 08-123 357 43

Psykolog Hannele Hallberg

Tfn. 08-123 357 60

Facklig representant:  

Liisa Holtay

Tfn. 08-123 404 84

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6457
Kontakt
  • Annie Stokes, 08-12335746
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-21

Tillbaka till lediga jobb