Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du biomedicinsk analytiker eller biomedicinare som söker nya utmaningar intresse för mikrobiologi? Då har vi tjänsten för dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder:

 • Ett stimulerande och utvecklande arbete med varierande arbetsuppgifter, teknik i framkant och goda möjligheter till fördjupade kunskaper inom klinisk mikrobiologi.
 • En attraktiv arbetsplats med ett öppet arbetsklimat, engagerade medarbetare samt ett coachande ledarskap som uppmuntrar till delaktighet och ett gott medarbetarskap.
 • Kompetensutveckling genom att till exempel ansvara för instrument, diagnostikområden eller andra uppdrag/projekt som finns i verksamheten samt genom att delta i undervisning av kollegor och studenter.

Läs mera om: Biomedicinsk analytiker, laboratoriemedicin i klinisk diagnostik, Kompetensstege, steg 1–6 (regionstockholm.se)

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Inom Klinisk mikrobiologi diagnostiserar vi infektioner orsakade av virus, bakterier, svampar och parasiter. Vi söker biomedicinska analytiker alternativt laboratorieingenjörer till våra sektioner för virologi- och bakteriologi i Huddinge och Solna

På sektionen för bakteriologi i Huddinge diagnostiserar vi framför allt infektioner genom att odla eller mikroskopierna prover. Majoriteten av våra prover odlas vid vår automatiserade odlingsbana där även avläsningen sker digitalt och tolkas manuellt. Övrig provhantering ställer krav på ett praktiskt handlag och intresse för manuellt laborativt arbete. Du kommer att arbeta i det dagliga diagnostiska arbetet med fokus på odling, art- och resistensbestämning av kliniskt relevanta fynd och så småningom självständigt göra avancerade bedömningar av odlingarna.

På sektionen för virologi/serologi i Solna diagnostiserar vi i stor uträckning infektioner med hjälp av olika varianter av ELISA/CLIA och EIA. Till vår hjälp har vi ett flertal robotar/instrument men i många fall utför vi analyserna manuellt.

Som ny medarbetare hos oss på klinisk mikrobiologi får du en stegvis introduktion och utbildning i de metoder och tekniker du skall använda. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår patientfokuserade verksamhet och du förväntas bidra och delta aktivt i vårt förbättringsarbete.

Annonsen avser både tillsvidareanställning och vikariat på heltid. Helg- och kvällstjänstgöring kan förekomma, men vår verksamhet bedrivs i huvudsak på dagtid under vardagar.

Vi söker

Vi söker dig som har intresse för mikrobiologi och som är beredd att investera tid och engagemang i att fördjupa dina teoretiska och praktiska kunskaper inom området för att på sikt bli en av våra duktiga och självständig medarbetare.

Vi söker dig som:

 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad biomedicinsk analytiker, biomedicinare eller annan relevant högskoleutbildning om minst 180 hp som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.
 • Erfarenhet av bakteriologiska odlingsmetoder, samt art- och resistensbestämningsmetoder.
 • Erfarenhet av serologiska metoder och frågeställningar, motsvarande en nivå 3 i sjukhusets kompetensstege (gäller endast virus/serologi i Solna)

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4992
Kontakt
 • Dilek Merdol, 08-12381152
 • Johan Aarum, 08-12381309
Facklig företrädare
 • Naturvetarna, naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-07-30

Tillbaka till lediga jobb