Norra Stockholms psykiatri, Mottagning för aff. sjukdomar II


Vi söker en medicinskt ledningsansvarig läkare, MLA till en allmänpsykiatrisk mottagning med affektiv spets, vid S:t Eriksplan

Beskrivning

Är du intresserad av att tillsammans med enhetschef utveckla vården vid en allmänpsykiatrisk mottagning inriktad mot affektiva sjukdomar? Kom och jobba med oss!

Mottagning för affektiva sjukdomar II, S.t Eriksplan, är en del av Norra Stockholms psykiatri, NSP. Mottagningen har 25 medarbetare med hög kompetens och lång erfarenhet. Verksamheten är indelad i tre multiprofessionella behandlingsteam med två specialistläkare i varje team. Mottagningen ligger vid S:t Eriksplan i nyrenoverade, fräscha lokaler.

Mottagningens spetsuppdrag gäller bipolär sjukdom typ II och svåra depressioner, men därutöver har vi också ett basuppdrag gällande andra psykiatriska sjukdomar. Detta gör att man som specialist kan behålla sin allmänpsykiatriska grundkompetens parallellt med en specialisering på affektiva sjukdomar.

Du erbjuds en stimulerande och god arbetsmiljö. Många forskningsprojekt drivs inom kliniken. Vi arbetar processinriktat. Vi strävar efter att hjälpas åt i patientarbetet och kollegial handledning och stöd finns alltid nära till hands.Arbetsuppgifter

Övergripande uppdrag Den medicinskt ansvariga/-e överläkaren (MAL) har ansvaret att säkerställa att enhetens vård bedrivs enligt vetenskap och beprövad erfarenhet, att lagar och förordningar följs, att vården ges på ett patientsäkert sätt, att medicinska prioriteringar görs och med respekt för individens autonomi och alla människors lika värde.

Delat ledarskap Ansvaret omfattar ett nära samarbete med enhetens chef för att tillsammans med hen använda befintliga resurser, samt att tillsammans med chefen driva enhetens ständiga förbättringsarbete framåt.

Kliniskt patientarbete omfattande 80 % vid heltidstjänstgöring. Klinisk handledning och undervisning till medarbetare, kollegor och studenter. Vid intresse finns möjlighet att hålla i föreläsningar för AT-läkare och andra grupper.  Möjlighet att hoppa in och arbeta inom klinikens slutenvård finns också.

Kvalifikationer

Specialistläkare i psykiatri. Särskilt intresse för affektiv sjukdom, handledning och undervisning är meriterande.  Du är engagerad och lyhörd och har intresse av att samarbeta med andra yrkesgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Villkor

Tillsvidareanställning 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder:  

Kompetensutveckling  

Fri sjukvård i öppenvård  

Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag

 

Vid frågor om tjänsten, kontakta: Sektionschef Lena Lilja tel 08-123 486 29

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4903
Kontakt
  • Lena Lilja, 08-12348629
Facklig företrädare
  • Fredrik von Beetzen, Läkarföreningen, fredrik.vonbeetzen@regionstockholm.se
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb