Är du en neuroradiolog som söker ett stimulerande och utvecklande arbete där du också kan forska och undervisa. Läs mer här om vårt erbjudande!

Vi erbjuder
Ett arbete med goda kollegor i moderna lokaler i både Huddinge och Solna med bildutrustning som främjar metodutveckling och forskning.

Vi stödjer aktivt kontinuerlig individuell kompetensutveckling och vi har flera aktiva forskargrupper och bedriver omfattande utbildningsverksamhet av ST-läkare i radiologi, neuroradiologi, neurointervention samt huvud-hals-radiologi. 

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
Medicinsk enhet Neuroradiologi ansvarar för bilddiagnostik av centrala nervsystemet och huvud-halsområdet vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss arbetar neuroradiologer, ÖNH-radiologer, ST-läkare i neuroradiologi, röntgensjuksköterskor, undersköterskor, fysiker, IT-tekniker och administratörer. Totalt är vi ungefär 120 anställda. Vi har ett gott samarbete mellan yrkeskategorierna och har ett nära samarbete med våra remittenter. 

Om tjänsten
Vi erbjuder en tjänst som specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare i Neuroradiologi. Läkarens ansvar är att prioritera och leda arbetet, tolka undersökningar samt att kommunicera resultaten till remitterande kliniker. Vi bedriver 24/7-verksamhet med MR-tillgänglighet dygnet runt. Tjänstgöringen sker i både Huddinge och Solna dagtid och jourtid kommer du att ingå i vår neuroradiologiska jourlinje som utgår från NKS. 

Du förväntas ta en aktiv del i verksamhetens utveckling och undervisning som är intimt förbundna med den kliniska vardagen och det finns möjligheter för forskning. 

Vi söker 
Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare söker vi dig som tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Vi söker dig som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Kvalifikationer 

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i Neuroradiologi
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande med aktiv forskning, disputation och docentur liksom undervisningserfarenhet med goda vitsord.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Urvalet kommer att ske fortlöpande.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge och Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4587
Kontakt
  • Tobias Granberg, 08-12380848
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
  • Harriet Nyström, bitr. överläkare, harriet.nystrom@regionstockholm.se,08-12376489
  • Sara Jacobsen, bitr. överläkare, sara.jacobsen@regionstockholm.se,08-12377434
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb