Södersjukhuset AB, Kirurgi, Kirurgimottagning

Stomiterapeut/Stomisjuksköterska till Södersjukhuset! 

Vi söker dig som är stomiterapeut eller sjuksköterska med stort intresse för kolorektalkirurgi och vill arbeta i vårt team med stomiterapeut, kontaksjuksköterskor, undersköterskor och läkare. 

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm beläget på Södermalm med utsikt över Årstaviken och nära till bra kommunikationer. Vi är ett sjukhus som bedriver forskning med fokus på de stora folksjukdomarna och där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus.   

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket bra kommunikationer. Vi har möjlighet till fri friskvård i fina träningslokaler men vi erbjuder även friskvårdsbidrag a 5000 kr /år. Södersjukhuset erbjuder även en trevlig personalmatsal, uppskattade after-works och anordnar löpande andra sociala arrangemang. 

Med ett gemensamt synsätt, där allt som görs på Södersjukhuset genomsyras av vår värdegrund, vill vi utgöra ett självklart vårdalternativ, både nu och i framtiden 
VO Kirurgi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap, är kärnuppdrag.   

Hos oss får du en individuellt utformad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet. 

Arbetsuppgifter

I din roll som stomiterapeut/stomisjuksköterska är du en nyckelperson för patienten som har eller ska få en stomi. Du driver tillsammans med stomiterapeutkollega en sjuksköterskeledd öppenvårdsmottagning där du växlar i ditt arbete mellan öppenvård och slutenvård. Du följer patienten och dess närstående på resan genom vården, före och efter operation. Förutom det kliniska arbetet ingår mycket undervisning för såväl patienter och närstående som vårdens alla professioner. Arbetsuppgifterna är varierande och du arbetar självständigt. Du har även stora möjligheter att påverka och kontinuerligt utvecklas. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation med specialisering till stomiterapeut alternativt sjuksköterska med erfarenhet av kolorekatal kirurgi.

 
Du har ett mycket gott bemötande gentemot patienten och närstående. Tidigare erfarenhet av kirurgisk och  omvårdnad av patienter inom kolrektalkirurgi, sårvård och intresse av att lära dig att lära nytt är mycket meriterande. Det är även ett plus om du har specialistsjuksköterskeutbildning inom kirurgi.  Vi är mycket positiva till att du är intresserad av vidareutbildning och forskning.  Vi lägger stor vikt vid att utveckla vår verksamhet genom våra medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår därför att arbeta med förbättringar från idé till genomförande.  

Du behärskar svenska språket i språk och skrift och du talar mycket god engelska samt har stor vana av att arbeta i olika IT-system

 

Personliga egenskaper

Du är mycket intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm.  Du förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid, arbetstidsmått 40 timmar per vecka. Vi går igenom ansökningar och kallar till intervju löpande varför tjänsten kan komma tillsättas under annonseringstiden. Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

Information om tjänsten lämnas av: 

Vårdenhetschef Regina Karlsson

tel: 072-468 85 19

Övrig information

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 h/v
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4511
Kontakt
  • Regina Karlsson, 0724688519
Facklig företrädare
  • Charlotta Nilsson Vårdförbundet, 072-5993908
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb