Karolinska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi och cancerdiagnostik

Är du specialistläkare inom klinisk patologi med intresse av diagnostik av cytologiska och histologiska fall, utbildning och forskning? Då kanske du är vår nya kollega i vår verksamhet i Huddinge!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att :

 • arbeta med ett variationsrikt patologiskt material
 • arbeta med konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker
 • ha goda möjligheter till egen forskning
 • undervisa studenter och yngre kollegor.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Klinisk patologi och cancerdiagnostik har laboratorier vid fyra siter: Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge och Solna, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Kliniken har en omfattande Forsknings- och Utbildningssverksamhet och bedriver undervisning inom ett flertal av programmen vid Karolinska Institutet. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC.

Klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge, har ett variationsrikt kliniskt material där vi tar hand om cirka 80 000 cytologi och histologiprover per år inom lever, pankreas, gynekologisk patologi, urologi-prostata, gastro, hemato, exfoliativ cytologi, perinatal patologi, respiratorisk, njur- och transplatationspatologi.

Vidare finns vid siten också en stor cytologiverksamhet med fokus på cervixcancerscreening kopplad till HPV-screening samt bårhus och obduktionsverksamhet. Det finns även en omfattande konferens-/rondverksamhet med våra insändande kliniker.

I arbetsuppgifterna ingår mikroskopisk diagnostik av cytologiska och histologiska fall, undervisning på KI-anordnade kurser samt undervisa och handleda ST-läkare.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Flexibel
 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
 • Har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar din inriktning när målen ändrar sig.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis inom klinisk patologi

Meriterande:

 • Forskningsmeriter
 • Disputation.
 • Erfarenhet inom hematopatologi. 
 • Tidigare arbetserfarenheter på universitetssjukhus. 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-07
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4349
Kontakt
 • Attila Szakos, attila.szakos@regionstockholm.se,073-6994100
Facklig företrädare
 • Johan Wejde, Läkarföreningen, johan.wejde@regionstockholm.se,0725-981289
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb