Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner , Graviditet Förlossning

Nu finns chansen att arbeta med något av det viktigaste som finns - att hjälpa till och stötta vid förlossningen! Passa på och sök ett av Sveriges viktigaste och mest givande jobb!

 

Vi erbjuder

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

 

Om tjänsten

Du blir anställd på Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner Karolinska Huddinge. Du arbetar på schema med viss del av din arbetstid i beredskap där även nattarbete ingår. Tjänstgöring ett helg pass per vecka, blir just nu var 4:e helg.

 

Om Min Barnmorska

Internationellt kallas vårdformen Caseload Midwifery och är en vetenskapligt väl utvärderad vårdmodell med goda medicinska och psykologiska resultat.

Min Barnmorska finns på Barnmorskemottagningarna Barnängen, Skärholmen och i Älvsjö. Barnmorskorna arbetar i team och har en viss mängd inskrivna gravida för vilka de handlägger all graviditetsvård, förlossningsvård och BB vård i hemmet.

Min Barnmorska vänder sig främst till kvinnor med förlossningsrädsla eller annan sårbarhet vid barnafödandet.

När det är dags att föda sker förlossningen på Huddinge sjukhus och barnmorskorna i Teamet turas om att var i beredskap för era gemensamma kvinnor. När familjen lämnat sjukhuset handlägger Min Barnmorska BB vården i hemmet. Sedan hösten 2020 bistår vi även kvinnor, som uppfyller kriterier, att föda barn i hemmet.

Arbetet är fritt och omväxlande. Du lägger upp och planerar ditt arbete självständigt och utgår mestadels från hemmet under din beredskap. Du har tjänstebil och all teknisk utrustning som behövs för BB hemma och hemförlossningsverksamheten. Du arbetar tillsammans med barnmorskekollegor från de andra Teamen och ni prioriterar tillsammans om arbetsmängden blir för hög. 

 

BB Huddinge

På Karolinska Huddinge föds ca 4200 barn per år. Tema Kvinnohälsa handhar all specialistmödravård, förlossning, eftervård och fostermedicinsk vård inom Karolinska Universitetssjukhuset. Vår nya moderna förlossningsenhet är anpassad efter kvinnors önskemål med eget badrum med badkar och lustgas. Huddinge sjukhus ligger i Flemingsberg, ca 20 minuter från Stockholms Central.

 

Mödravård BMM Stockholm Södra

All mödravård sker enligt basprogram och regionens riktlinjer. Vid förlossningsrädsla erbjuds kvinnan stödsamtal på barnmorskemottagningen vilket ombesörjas av barnmorskorna i Teamet. Enhetschef på Barnmorskemottagningen är ledningsansvarig för Min Barnmorska när de befinner sig på BMM. Du deltar även i möten och utbildning på den mottagning där du arbetar.

 

Vi söker

Vi söker dig som:

  • Vill arbeta i en sammanhållen vårdkedja där du följer och vårdar den gravida kvinnan hela vägen från inskrivning på barnmorskemottagningen under förlossningen, eftervård och med hembesök för BB-vård när familjen kommit hem från sjukhuset.
  • Har en holistisk syn på graviditet och födande med ett stödjande förhållningssätt och ett särskilt intresse för människors olika behov under graviditet, födsel och eftervård.
  • Är ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad, relationsskapande och självständig.
  • Tycker om att arbeta i team.

 

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad barnmorska med några års yrkeserfarenhet av arbete inom mödravård och förlossning.
  • Körkort B.
  • Boende max 1 timmes bilväg från Huddinge sjukhus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om rekryteringsprocessen 

Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Tillsvidare
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3804
Facklig företrädare
  • Fatima Berthelsen, SRAT, fatima.berthelsen@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb