Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Nu söker vi på Blodcentralen Sergel & Skanstull sjuksköterskor för tillsvidareanställning och för vikariat ett år. Välkommen att ansöka!

Vi erbjuder

Vi erbjuder en hållbar arbetsmiljö i fina lokaler med bra bemanning och attraktiva arbetstider. Ett hållbart yrkesliv som möjliggör balans i livet. Arbetsplatsen har god och kompetent bemanning. Möjlighet att verkligen göra skillnad men utan stress. Vi har kontinuerligt obligatorisk utbildning i Blodgivning på engelska för alla som arbetar hos oss.

Du kommer utföra livsviktiga arbetsuppgifter tillsammans med engagerade, erfarna och kompetenta kollegor. I Region Stockholms sjukvård går det åt cirka 100 liter blod per dygn. Att få blod kan handla om skillnad mellan liv och död. Sjukvården är beroende av att friska medborgare ställer upp och ger blod.

Vi erbjuder tillsvidareanställning och två vikariat på ett år.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder. Under år 2023 kan du välja mellan friskvårdbidrag på 5000kr eller friskvårdtimme med friskvårdbidrag på 3500kr

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter är att på bästa sätt välkomna våra "gamla" och nya givare och följa dem under hela processen med att donera blod. Att med god och kompetent omvårdnad göra besöket till en bra upplevelse så att blodgivaren återkommer och sprider vårt budskap som förhoppningsvis bidrar till att nya blodgivare tillkommer. Vi fördelar våra ansvarsområden mellan medarbetarna efter deras intressen och kompetensområden.

Arbetet hos oss innefattar en del tyngre fysiska moment, du behöver ha god fysik.

Arbetettider på Sergel och Skanstull är måndag-fredag med två obligatoriskt kvällar i veckan till klockan 20. På Skanstull ingår även tjänstgöring var tredje lördag, kl 9.30-16.00 Röda dagar stängt. Vid 100% anställning är arbetstid 40h/vecka.

Blodcentralerna Sergel, Skanstull & Odenplan och våra mobila enheter blodbussarna hjälps åt att bemanna vid behov. Därmed får vi bästa tillgänglighet för våra blodgivare såväl som en bra och stabil arbetsmiljö för alla.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Gör korrekta prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter samt visar omdöme under tidspress.
 • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

Våra ledord är Kompetens, Tillgänglighet, Medmänsklighet och Nytänkande.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska.
 • Minst två års erfarenhet inom professionen.
 • Vana av venprovtagning
 • Utvecklade kunskaper kring bemötande.
 • Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift 
 • God kunskaper i engelska i tal. 

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
 2. Personligt brev
 3. Yrkeslegitimation

Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3752
Kontakt
 • Monica Ritschard, 072-5978835
 • Jenny Berg Thorsson, 076-0508685
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-04-25
Sista ansökningsdag 2023-07-07

Tillbaka till lediga jobb