Karolinska Universitetssjukhuset, N48 Tema Hjärta Kärl och Neuro, N485 ME Neurologi

Vi söker två specialistläkare till ME Neurologi verksamheten med inriktningar dels mot neuromuskulära sjukdomar samt dels mot stroke och epilepsi. Vill du vara med och utveckla dessa flöden vidare på Karolinska Universitetssjukhuset och för Regionens räkning? Välkommen! 

Vi erbjuder
En dynamisk och utmanande arbetsplats som kontinuerligt är i förändring. Vi ligger i framkant vad gäller neurologins utveckling med flera olika högspecialiserade uppdrag och NHV uppdrag. Pågående uppstart av Neurocentrum på Karolinska bidrar till förutsättningar för samverkan med övriga professioner inom hela neurologispektrat för att uppnå utvecklingsmål.

Här har du stor möjlighet att utvecklas inom din specialisering neurologi samt specifika subspecialisering. På denna arbetsplats finns många olika uppdrag och framtida utvecklingsmöjligheter så man kontinuerligt kan utmanas som individ om man så önskar. 

De möjligheter som står till buds finns inom alla de tre benen som ett universitetssjukhus står för: vård, forskning och utbildning. Vi är med och driver utvecklingen inom neurologin framåt för regionens patienter men också många gånger i även ett nationellt och ibland även internationella perspektiv. 

Självklart får du även ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom friskvårdsbidrag och fri sjukvård för dig som är tillsvidareanställd.

Om oss
Hos oss på Medicinsk enhet Neurologi bedrivs högspecialiserad vård inom epilepsi, stroke, ryggmärgsskaderehab, huvudvärk, hjärntumörer, neurodiagnostik, neuroinflammatoriska sjukdomar, neuromuskulära sjukdomar och rörelsesjukdomar och finns förlagd både i Solna och Huddinge.

Klinikens läkare är mycket engagerade i forskning och utbildning och det pågår forskning och kontinuerlig utveckling av vården inom samtliga patientflöden. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande.

Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag både under grundutbildning och vi utbildar regelmässigt ST-läkare i neurologi för vårt eget framtida behov men också för hela Stockholmsregionen och Mälardalen. I vårt uppdrag ingår även bemanning på akutmottagningen både Solna och Huddinge med dygnet-runtjour.

Om tjänsten
Båda tjänsterna som specialistläkare är förlagda till både Solna och Huddinge. Arbetsuppgifterna innefattar tjänstgöring inom såväl slutenvård som öppenvård. Du förväntas delta i jourlinjer samt undervisning av studenter vid den medicinska enheten.

Som specialistläkare kommer du själv tillsammans med chef och flödesansvariga att ansvara för din fortbildning som specialist inom neurologi. Du kommer att ta ditt delansvar för helheten när behovet uppstår i verksamheten tex vid personalbrist eller förbättringsprojekt. Du medverkar i att uppnå Karolinskas mål samt ev NHV mål för enheten på lokal, regional och nationell nivå.

Vi har totalt fem vårdavdelningar med sammanlagt cirka 60 vårdplatser, med bland annat strokeenhet och övervakningsenhet för fall med särskilt övervakningsbehov. I Solna finns även en epilepsimonitoreringsenhet (EMU) för diagnostiska och epilepsikirurgiska utredningar. Verksamheten har en omfattande öppenvårdsdel som täcker alla neurologiska delområden. Många av de specialiserade teamen är sajtövergripande. Förutom det inarbetade samarbetet mellan sajterna har vi även ett nära samarbete med neurokirurgiska och neurofysiologiska verksamheterna i form av teamronder.

Vi söker

 • en specialistläkare med intresse för specialisering inom neuromuskulära sjukdomar till enheten. Denna subspecialitet befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede i samband med nytt uppdrag inom Nationell Högspecialiserad Vård (NHV). 
 • en specialistläkare med intresse för specialisering inom akut strokevård samt epilepsi. Båda flöden har högspecialiserade uppdrag med fokus inom både akutvården och öppenvården. 

Vi söker dig som:

 • arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt
 • kommunicerar på ett tydligt sätt, lyssnar och är mottaglig för motparten
 • uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamhet och organisation samt handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policyer och riktlinjer
 • har förmåga att skapa engagemang, delaktighet och är lösningsorienterad
 • är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

 • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i Neurologi
 • Erfarenhet av kliniskt arbete inom neurologi och viss erfarenhet inom det specifika subspecialiseringsområdet

Meriterande:

 • Erfarenhet inom specifikt specialiserad subspecialisering
 • Erfarenhet av att framgångsrikt bedrivit utveckling eller specifika administrativa eller ansvarsuppdrag inom medicinsk verksamhet 
 • Egen forskningserfarenhet, eventuell disputation, docentur
 • Undervisningserfarenheter (handledning och undervisning av yngre kollegor)

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3235
Kontakt
 • Anna Sundholm, 072-4640407
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb