Habilitering och Hälsa, Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Psykolog till Habiliteringscenter Sollentuna vuxna 

Om oss:

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till patienten och dess nätverk kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. Vi arbetar i tvärprofessionella team med kurator, specialpedagog, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut.

Vår mottagning ligger vid Sollentuna centrum nära pendeltåg och buss station.

Om tjänsten:

Vi söker en psykolog till vårt ASD-team. Som psykolog ansvarar du för psykologens perspektiv i nära samarbete med andra yrkesgrupper på enheten. I arbetet ingår bland annat:

  • Arbete med att ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheterna.  
  • En konsultativ och rådgivande roll till patienten och dennes närmiljö, både individuellt och i nära samarbete med andra yrkesgrupper hos oss.
  • Arbete med behandling individuellt och/eller i grupp.
  • Leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap. 

Vi är en arbetsgrupp med ett trevligt arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter, frihet under ansvar, ett kollegialt stöd och god kompetensutveckling genom handledning och fortbildning. Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Anställningsform:

Tillsvidare, heltidsanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av habilitering eller personer inom vår målgrupp.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet: Du har intresse för människor med funktionsnedsättning. Du engageras av att försöka förstå patienter som sällan fungerar enligt normen, som kräver stora anpassningar i arbetssätt och perspektivtagande samt som kräver att man skapar individuella och kreativa lösningar på problem utifrån deras förutsättningar. Det övergripande syftet är att patienten ska få en så bra vardag som möjligt.

Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Hos oss behöver du kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier. 

 

Frågor? Kontakta gärna:

Enhetschef Ann-Sofie Londér, tel. 08-123 359 04

Facklig kontakt:

Liisa Holtay, Psykologförbundet, tel. 08-123 404 84

 

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Övrig information: 

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.  

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2863
Kontakt
  • Enhetschef Ann-Sofie Londér, 08-12335904
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb