Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vill du utreda och behandla barn och ungdomar med hjärtproblem, från att de är nyfödda och upp till att de fyller 18 år. På barnhjärtcentrum har vi specialistkompetens för att ta hand om barn med medfödda hjärtfel, arytmier, hjärtmuskelsjukdomar och fosterkardiologi.

Barnhjärtcentrum Stockholm-Uppsala bygger verksamheten för framtiden.

Vi erbjuder

Du får chans att ingå i en barnkardiologisk grupp med tjugo barnkardiologer varav fem är ST-läkare i Barnkardiologi i vår sammanslagna verksamhet i Stockholm-Uppsala.

Läs gärna mer om våra förmåner.

Om tjänsten
I tjänsten ingår, förutom den breda barnkardiologin, även subspecialiserat arbete i nära samarbete med kontaktsjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Du förväntas arbeta aktivt för ett gott utbildningsklimat och bidra till enhetens interna och externa utbildningsinsatser. I uppdraget förväntas du även bidra aktivt till vårt forskningsuppdrag. 

Tjänstgöring vid Barnhjärtcentrum Stockholm-Uppsala innebär att du kan schemaläggas på någon av våra tre enheter; Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Solna respektive Huddinge och Akademiska Barnsjukhuset, Uppsala. Den aktuella tjänsten har sin huvudarbetsplats på Karolinska Solna. 

Vi söker

Vi söker nu en biträdande överläkare till vårt team. Vi söker dig med god förmåga till samarbete i team, samtidigt som du ska vara beredd att ta och bära ansvar utifrån din medicinska roll. Du förväntas, i samarbete med kollegiet, fortsätta utveckla våra verksamhetsområden genom dels eget arbete, dels genom strukturerade och riktade insatser. Tjänsten är särskilt inriktad mot diagnostik och uppföljning av kardiomyopati och våra hjärttransplanterade barn.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i Barn- och ungdomsmedicin samt Barn- och ungdomskardiologi. Dokumenterad erfarenhet av arbete inom området.

Meriterande: Forskningsintresse inom barn och ungdomskardiologi. Kompetens inom kardiomyopati.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2747
Kontakt
  • Felicia Nordenstam, 08-12377041
Facklig företrädare
  • Line Trondsen Hetteberg, Läkarföreningen, line.trondsen-hetteberg@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb