Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Kansli och administration

Har du ett samhällsengagemang och vill du vara med och driva samt utveckla arbetet kring nämnd, registratur och arkiv? Nu finns möjlighet att söka tjänsten som Nämndsekreterare/Registrator med arkivansvar på serviceförvaltningen i Region Stockholm. Välkommen att söka till oss!

Om oss

Enheten kansli och administration ansvarar bland annat för nämndadministration, registratur och diarie- och arkivhantering samt administrativt stöd för chefer. Inom enheten organiseras också Region Stockholms idrotts- och friskvårdsförbund (RSIF). Enheten är en del av avdelningen verksamhetsstöd på serviceförvaltningen och bidrar till fastighets- och servicenämndens ansvarar för att utveckla moderna effektiva administrativa stödtjänster genom att konsolidera och realisera synergier inom administration och it åt Region Stockholms nämnder och bolag.

Om tjänsten

Nämnd- och registratur är centralt i förvaltningens arbete och i rollen som nämndsekreterare/registrator med arkivansvar kommer du att utgöra ett viktigt stöd i förvaltningens besluts- och ärendehantering. Som nämndsekreterare kommer du vara den som har huvudansvar för nämndsprocessen genom att förbereda inför nämndssammanträden, organisera beslutshanteringen samt upprätta protokoll. Rollen omfattar även andra nämndadministrativa arbetsuppgifter samt att vara sekreterare vid nämndens sammanträden som är förlagda på dagtid.  

Utöver rollen som nämndsekreterare kommer du tillsammans med förvaltningens befintliga registrator arbeta med att registrera- och diarieföra ärenden samt hantera postöppning. I uppdraget ingår även ansvar för förvaltningens arkivhantering där ni tillsammans kommer ansvara för en välfungerande arkivprocess.  Rollen innebär att vara sakkunnig för att säkerställa att nämnd- och ärendeprocessen, diarieföring samt arkivhantering sker enligt gällande regelverket. 

I tjänsten kommer du tillsammans med dina kollegor ha möjlighet att vara med och utveckla enhetens uppdrag och arbete. Tillsammans är ni ”spindel i nätet” och arbetar brett när det gäller kansli, administration, ärendehantering, diarieföring och arkiv. Ni har en viktig roll i att ge stöd i besluts- och ärendehantering samt nämndadministrativa frågor. Tjänsten inkluderar även andra administrativa uppgifter, att ta fram handlingar samt besvara förfrågningar såväl internt som externt.

Vem är du?

Vi söker dig som har kunskap om arbete i en politiskt styrd organisation. Du behöver därför ha minst ett års erfarenhet som sekreterare i nämnd/styrelse, registrator, arkivarie eller likande. Du har relevant högskoleexamen där statsvetenskap, juridik eller arkiv- och informationsvetenskap ingår alternativ annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med arkivfrågor är meriterande.

Du är strukturerad, har förmåga att arbeta självständigt och tar eget ansvar samtidigt som du är en god lagspelare. Du är noggrann och har stor känsla för god service.  Du kommer att arbeta i en flexibel verksamhet där du tar egna initiativ och ser helheten. Du tycker att det är spännande at få vara med och utveckla och påverka framtiden arbetsuppgifter i din yrkesroll, exempelvis genom framtagande av processbeskrivningar och rutiner, samt håller dig uppdaterad kring gällande rutiner, regelverket- och lagar. 

Vi arbetar i en digital nämndprocess så du behöver ha en god systemvana och kan hantera digitala dokument- och ärendehanteringssystem som en del av det praktiska nämnd- och diariearbetet. Vidare behöver du ha god kännedom om de lagar som gäller inom offentlig förvaltning och kunskap i kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor samt i offentlighets- och sekretessbestämmelser.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete. Som anställd inom enheten erbjuds du individuell kompetensutveckling och dessutom så tillämpar vi flextid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Ansökan och rekryteringsprocessen

Vi rekryterar fortlöpande, så låter det här som något för dig skicka in din ansökan så snart som möjligt! För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2605
Kontakt
  • Jennie Vellner, 08-12317557
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-05-02

Tillbaka till lediga jobb