Karolinska Universitetssjukhuset,Tema Inflammation och Åldrande

Är du sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet och har ett stort intresse för att utveckla och utvecklas som ledare inom omvårdnad samt är nyfiken på dermatovenereologi? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder:

 • Bred chefserfarenhet inom en verksamhet med stort fokus på omvårdnad
 • Möjlighet att vara med och utveckla både medicinsk vård i framkant samt dagvårdens/mottagningens interna arbete
 • Kontinuerlig kompetensutveckling, med extra stort fokus på ledarskap och utveckling via reflektion
 • Självständigt ledarskap men i nära samarbete med både ledningsgruppen, vårdenhetschefen och andra omvårdnadschefer. Hos oss tror vi på att dela kunskapen så att man inte behöver uppfinna hjulet på nytt
 • Härligt och glatt arbetsteam där alla är utvecklingsinriktad och brinner för omvårdnad, god kvalitet och patientsäkerhet i världsklass

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten:

Vi söker nu två omvårdnadschefer (OVC) som är placerade på Södersjukhusets hudverksamhet respektive verksamheten för sexuell hälsa men som tillhör Karolinska Universitetssjukhuset.

I rollen som OVC på hud är du första linjens chef med ansvar för för åtta sjuksköterskor och åtta undersköterskor.

På sexuell hälsa består ditt team av tre barnmorskor, fyra sjuksköterskor, fyra undersköterskor samt fyra kuratorer.

Gemensamt för båda tjänsterna är att du leder arbetet tillsammans med vårdenhetschefen för ME Reuma, hud och gastro, vilket även är den chef du rapporterar till. Utöver din närmsta chef har du även stöd av controller och HR-partner för ekonomi och personalfrågor. Som en del i rollen så kommer du även arbeta nära sektionscheferna inom specialiten.

Våra chefer inom öppenvården Inflammation har ett tätt samarbete och är ett gott stöd till varandra och det finns mångårig erfarenhet i teamet. Vi erbjuder en möjlighet att vara med och utveckla/leda en verksamhet med mycket positiv inställning och öppet klimat. Du medverkar i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef omvårdnad, omvårdnadschefer, HR-partner, verksamhetsutvecklare och omvårdnadsansvarig.

I båda tjänsterna ansvarar du även, tillsammans med dina omvårdnadschefskollegor, vårdenhetschef omvårdnad och sektionschef inom ME Reuma, hud och gastro, för vårdkvaliteten som patienterna får och har ett sammanhållet ansvar för vård (utfall/kvalitet/produktion), Forskning och Utbildning (FoU) och ekonomi inom vårdytan. I rollen ingår arbetsmiljöansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Du kommer även ha en viktig roll när det kommer till att främja samarbetet mellan olika yrkeskategorier och samarbetspartners inom sjukhuset. I arbetet ingår även att långsiktigt planera för att rätt kompetens finns inom verksamheten samt att den används på bästa sätt.

Vi söker nu två nya kollegor. Den ena med ansvar för hud och den andra för sexuell hälsa.

 • Sexuell hälsa är inne i en dynamisk fas och antalet medarbetare växer. Hos oss arbetar undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, kuratorer och barnmorskor. Vi tar hand om patienter med sexuellt överförda sjukdomar (STI), hudsjukdomar i underlivet (genitala dermatoser) och genital smärtproblematik bla. Vi har en gynekologisk HBT mottagning och HBTQ-ung mottagning. Mottagningen har även ett uppdrag att ansvara för uppföljning av egen provtagning (EP), där patienter beställt hem och tagit prov för klamydia och gonorré via 1177.

 • På Södersjukhusets hudverksamhet tar vi främst emot patienter med sjukdomar så som psoriasis och atopiskt eksem men vi utreder även andra dermatoser som exempelvis blåsdermatoser och läkemedelsbiverkningar. Vi kan erbjuda lokalbehandlingar, behandling med biologiska läkemedel samt systemläkemedel. På mottagningen tar vi även hand om patienter med tumörsjukdomar i huden såsom malignt melanom, skivepitelcancer och basaliom. Inom verksamheten finns även en behandlingsmottagning som främst behandlar bensår. I verksamheten finns 16 medarbetare.

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för omvårdnad, förändringsarbete och ledarskap.
 • leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet.
 • tar ansvar för det egna arbetet. Du strukturerar självständigt ditt angreppssätt och driver processer vidare.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • har god förståelse för hur personer tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren.

 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:

Krav:

 • Svensk sjuksköterskelegitimation
 • Flera års erfarenhet som sjuksköterska
 • Erfarenhet av att arbetsleda det dagliga arbetet

Meriterande:

 • Ledarskapsutbildning
 • Chefserfarenhet

Om rekryteringsprocessen:

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken löpande under ansökningstiden och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

För denna tjänst har vi ett löpande urval och kommer kalla till intervjuer efter hand. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att söka.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230301
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2507
Kontakt
 • Anna-Karin Olofsson, 070-1671097
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb