Karolinska Universitetssjukhuset, Perioperativ medicin och intensivvård

Här finns en möjlighet för dig som vill utvecklas och ta ett nästa steg i karriären. Vi söker dig erfarna undersköterska med stort intresse av operationssjukvård.  

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få:

 • Ett gediget inskolningsprogram som är individuellt anpassat utefter dina behov.
 • Individuell kompetensutvecklingsplan kopplad till kompetensstegen för undersköterskor
 • Kontinuerliga utbildningsdagar och andra kompetenshöjande utbildningstillfällen som till exempel simulatorträning. 
 • Arbete med högspecialiserad innovativ operationssjukvård och anestesi inom en rad olika områden, i en miljö präglad av närheten till forskning och utbildning.

Du erbjuds självklart även att ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder så som generöst friskvårdsbidrag och fri öppen sjukvård. Läs gärna mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten

På operation i Huddinge opererar vi dagligen många patientflöden, bland annat ortopedi, urologi, övre abdominell kirurgi, gynekologi och transplantationskirurgi. Under jourtid handhas akuta tillstånd både kirurgiskt och anestesiologiskt. Vi är stolta över att våra verksamheter bedrivs i helt nybyggda lokaler utrustade med den senaste tekniken. 

I ditt arbete som undersköterska på operation har du en mycket viktig roll i operationsteamet. Du kommer att vara inne på operationssal där du både assisterar anestesi- och operationssjuksköterskan i deras arbete. Din uppgift är bland annat att plocka upp sterilt material till operationssjuksköterskan samt ta fram relevant medicinskteknisk utrustning i både lugna och akuta situationer. Arbetsuppgifter för undersköterska på operation är väldigt varierande. Vissa dagar assisterar du istället anestesisjuksköterskan vid sövning och rengör och iordningställer salen inför nästkommande operation.  

Veckoarbetstid 37:00 timmar/vecka med blandad dag-, kväll- och helgtjänstgöring. Under jourtid arbetar du tillsammans i ett fast arbetslag för att stärka teamkänslan.  

Vi använder oss av schema ur ett hälsosamt perspektiv för att ge rätt återhämtning vilket gör att vi har olika typer av scheman för att främja detta.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar
 • Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar 
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar 
 • Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2 500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1 350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning.

  Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta som undersköterska 

Meriterande: 

 • Tidigare erfarenhet som undersköterska inom akutsjukvård.
 • Erfarenhet av arbete på operationsavdelning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett och vi ska gå vidare med din ansökan ska den innehålla: 

 1. CV
 2. Personligt brev 
 3. Betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning

Vi vill tydliggöra att din ansökan inte är komplett förrän att du har bifogat dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning. 

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@regionstockholm.se. Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2408
Kontakt
 • Anneli Nilsson , 08-12380644
 • Jacqueline Björklund, 08-12380985
Facklig företrädare
 • Jessica Åstrand, Kommunal, jessica.astrand@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-18

Tillbaka till lediga jobb