S:t Eriks Ögonsjukhus AB

Vill du vara med och bidra till att utveckla ögonakutens verksamhet? Vill du skapa förutsättningar för trivsel och god arbetsmiljö bland dina medarbetare? Vi söker en chefsjuksköterska till ögonakuten.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och intressant ledaruppdrag där du får vara med och bidra till fortsatt utveckling av effektiva vårdflöden.

Om oss

Ögonakutens uppdrag är att ta emot patienter med akuta synhotande tillstånd, olycksfall och andra akuta ögonbesvär som kräver snabb handläggning. Vistelsetiden för patienten är kort. Ögonakuten har öppet alla dagar mellan klockan 8 och 16.

På ögonakuten arbetar optiker, undersköterskor, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistläkare samt ST-läkare i team. Spetskompetens hos teamen bidrar till att kunna arbeta för en god och säker vård. Vi erbjuder möjlighet att arbeta med akut ögonsjukvård i framkant.

Om tjänsten 

Som chef har du personalansvar för cirka 25 sjuksköterskor, optiker och undersköterskor. Du ansvarar för budget, verksamhetens vårdkvalitet och patientsäkerhet. Du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. 

I samarbete med sektionschefen leder och planerar du det dagliga och långsiktiga arbetet på ögonakuten. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp. Då ögonakuten även bemannas av medarbetare från andra kliniker krävs bra samarbete och dialog med övriga chefer.   

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet. Du har gedigen arbetsledande erfarenhet, t.ex. som biträdande chef. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har gått ledarskapsutbildning, har kunskap i personal- och lönesystemet Heroma samt om du har tidigare erfarenhet av arbete på ögonmottagning.  

Personliga egenskaper

Du är trygg i din roll som sjuksköterska. Vi önskar att du som blivande kollega till oss har ett genuint intresse för akutsjukvård, är flexibel, har lätt för att ta egna initiativ och kan samarbeta i ett interprofessionellt team.

Du har förmåga att leda dina medarbetare mot verksamhetens mål. Du skapar förtroende genom kontinuerligt stöd och återkoppling till medarbetarna. I ditt ledarskap har du ett helhetsperspektiv och förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och chefskollegor. Tjänsten kräver att du har hög arbetskapacitet, är välorganiserad och har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning i sex månader kan bli aktuellt. Tillträde enligt överenskommelse.  

Vi tillämpar registerkontroll innan anställning för denna tjänst. 

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2403
Kontakt
  • Göran Kindåker, 08-12323377
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, -
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb