Folktandvården Stockholm

Vill du arbeta som ledare i ett av Europas största tandvårdsföretag? Nu har du möjlighet att få arbeta som klinikchef på vår klinik i Björkhagen. 

Vill du bidra till något större i din ledarroll genom att arbeta affärsmässigt i en offentlig miljö? Som klinikchef hos oss på Folktandvården Stockholm får du möjlighet att driva din klinik i linje med företagets målsättning och arbeta med vad vi tycker är tandvårdens finaste uppdrag - att förbättra befolkningens mun- och tandhälsa. Vi ser fram emot din ansökan!

Folktandvården Stockholm är ett bolag som ägs av Region Stockholm, och som omfattar i huvudsak två affärsområden, allmäntandvård och specialisttandvård. Folktandvården Stockholm leds av vår vd med stöttning av ledningsgruppen. Utöver vår vd-stab ingår också följande avdelningar: ekonomi, IT, kommunikation, HR- och lön, forskning, - utveckling och utbildning samt medicinteknik och lokaler på huvudkontoret (cirka 60 medarbetare). Våra ca 80 kliniker finns på hela 65 olika geografiska platser i länet, från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder. Varje år tar vi hand om runt 1,4 miljoner kunder. Vi behandlar majoriteten av Stockholms barn, och dessutom ungefär var tredje vuxen.

Ditt uppdrag

Hos oss får du som klinikchef möjlighet att leda din klinik med stor frihet och affärsmässighet, samtidigt som du får tryggheten och resurserna i vår stora organisation. Du kommer att ha verksamhetsansvar för din klinik och förväntas driva den utifrån de lokala förutsättningarna i samklang med företagets övergripande mål och mission. Du motiveras av att coacha och engagera dina medarbetare, så att ni kan uppnå verksamhetens mål på effektivt och professionellt sätt. Som klinikchef värdesätter du även hög odontologisk kvalitet och god arbetsmiljö. Du har personal-, ekonomi- samt verksamhetsansvar och förväntas också till viss del att arbeta kliniskt.

Kliniken i Björkhagen består av tio ljusa och luftiga behandlingsrum. Patientklientelet är brett, och på kliniken görs alla slags behandlingar. Vidare kommer du att leda cirka 20 medarbetare som trivs ihop och som gärna stöttar upp varandra, i både stora och små arbetsuppgifter. Kliniken ligger i ett lugnt och trevligt bostadsområde nära city. Du tar dig hit på ett enkelt sätt med T-banans gröna linje.

Vad du behöver för att lyckas
Vi söker dig som är utbildad tandläkare eller tandhygienist. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket i både tal och skrift. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och/eller utbildning inom ledarskap.

Vidare i din roll som klinikchef är du affärsmässig eftersom du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att på bästa sätt driva kliniken framåt. Därutöver sätter du höga mål och arbetar uthålligt för att uppnå dem. Du bygger relationer med personer på olika nivåer inom organisationen och samverkar genom att främja och utveckla andras idéer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

När du blir en av oss
På alla våra kliniker erbjuder vi högkvalitativ allmäntandvård och utöver medarbetarna på kliniken kommer du att få tillgång till ett stort och fint nätverk inom bolaget att kontinuerligt utbyta kunskap och erfarenheter med. Du har flera olika interna chefsnätverk som du kommer ingå i, där du får möjlighet till kunskapsutbyte och samverkan med andra klinikchefer inom bolaget. Som klinikchef hos oss får du även kontinuerligt ta del av ett stort kursutbud. Därutöver erbjuder vi dig ett generöst friskvårdsbidrag på 5 000 kr och en god struktur.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 20 mars-2023. Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande. Så ansök gärna idag!

Vill du höra mer om hur det är att arbeta som klinikchef hos oss?
Välkommen att kontakta Linda Palmqvist, områdeschef, tel 070-002 87 20 eller mail: linda.palmqvist@regionstockholm.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2361
Facklig företrädare
  • Ulrika Rebhan, TT, 08-12315232
  • Soheila Mellat, Vision, 08-12316696
  • Helen Ahlgren, SRAT, 08-12316980
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb