Vill du vara med och stärka informations- och IT-säkerheten på ett av landets akutsjukhus? Vi söker nu en informationssäkerhetssamordnare med placering i Södertälje.

På IT/MT-avdelningen hittar du en spännande och utvecklande roll som informationssäkerhetsamordnare! Här får du möjlighet att vara med och bidra och göra skillnad. Vi erbjuder en arbetsplats som kännetecknas av hög ambition och stort engagemang där samarbete och trivsel är viktigt. Vi vill att du som jobbar hos oss ska känna dig uppskattad och må bra, både på jobbet och på fritiden. Att ha en bra balans mellan arbete och fritid är centralt för oss. Som medarbetare har du tillgång till en rad förmåner och möjligheter.

Informationssäkerhetssamordnare på Södertälje sjukhus:  

Som informationssäkerhetssamordnare har du en övergripande och samordnande roll för sjukhusets informationssäkerhetsarbete. Du ansvarar för införande och förvaltning av sjukhusets lokala ledningssystem för informationssäkerhet i enlighet med regionens riktlinjer och vägledningar inom området.

Du förväntas driva ett aktivt förändringsarbete inom sjukhuset, självständigt ta fram strategier och handlingsplaner samt säkerställer relevant rapportering och uppföljning till sjukhusledning och styrelse. En viktig del i arbetet är att stödja och följa upp sjukhusets olika verksamheter så att informationssäkerhet hanteras utifrån fastställda regelverk och lagkrav. Att genomföra utbildningsinsatser, koordinera och genomföra risk- och sårbarhetsanalyser och genomföra olika granskningar inom informationssäkerhetsområdet kommer att vara en naturlig del i ditt arbete.

Du kommer organisatoriskt tillhöra IT/MT-verksamheten och rapporterar till sjukhusets IT-chef samt ha en nära dialog med regionens informationssäkerhetschef och övriga samordnare.

Dina personliga egenskaper:  

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter med såväl interna verksamheter inom sjukhuset och Region Stockholm som med externa aktörer, värdesätter vi din förmåga att skapa goda relationer och bemöta andra på ett förtroendeingivande sätt.

Det är viktigt att du förstår rollen som myndighetsperson och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter detta. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet ställer höga krav på integritet och säkerhetsmedvetande.

Dina kvalifikationer:  

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att driva förändringsarbete i större organisationer och erfarenhet av informationssäkerhet eller arbetslivserfarenhet inom något eller något av områdena regelverk, standarder, riskbedömningar och uppföljning.

Vi ser också att du har förmåga att leda projekt och genomföra workshops och att du har erfarenhet av att hålla presentationer för ledningsgrupper eller andra chefsgrupper.

Vi ser det som meriterande om du är erfarenhet av att agera som förändringsledare i komplexa processer/projekt samt att ha arbetat inom region Stockholm tidigare.

Informationssäkerhet handlar huvudsakligen om att skydda verksamhetens informationstillgångar (information, IT-system, kritisk informationsinfrastruktur) mot hot som angrepp, misstag och naturkatastrofer. Begrepp är bland annat informationssäkerhet, IT-säkerhet, digital forensik, cybersäkerhet och databrott, rättsliga aspekter, säker mjukvara, nätverkssäkerhet, cyberförsvar och krigföring, personlig integritet och dataskydd samt styrning av informationssäkerhet i verksamheter.

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning. Heltid måndag-fredag.

Vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidater till denna tjänst. Svenskt medborgarskap är ett krav då fördjupad säkerhetsprövning är aktuell för tjänsten. 

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets-  och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2352
Kontakt
  • Jan Ottervald, 08-12324000
Facklig företrädare
  • Saco, Peter Barrstam, 08-12324535
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb