Har du erfarenhet av att arbeta med spårteknik/banteknik, ett stort intresse för anläggningsteknik, i kombination med god affärsmässighet? Sök då tjänsten som teknikförvaltare och var med och stärk upp vårt team!

Om tjänsten

I tjänsten som teknikförvaltare spårteknik är du en del av bansystemgruppen. Denna roll kommer att agera ägarrepresentant med ansvar för funktion, säkerhet och värde. Teknikförvaltaren är mottagare av ny och ombyggd infrastruktur, och ansvarar för anläggningsdokumentation/ förvaltningshandlingar. Vidare ansvarar rollen för avtalsuppföljning samt uppföljning och kontroll av utförande i anläggningen.

Du får bland annat jobba med:

 • Att upprätta tidplaner, budgetar och prognoser, samt uppföljning av dessa.
 • Att följa upp drift- och underhållsentreprenörens åtagande i anläggningen
 • Att följa upp anläggningens störningar, och verka för åtgärder som ökar anläggningens tillförlitlighet.
 • Att analysera reinvesteringsförslag, samt prioritera vilka reinvesteringar som skall utföras inom givna ekonomiska ramar.

Inom gruppen finns både förvaltare och kravställande specialister. Tillsammans arbetar ni för att säkra anläggningen över tid. Gruppen är en del av sektion Infra-BEST på Teknikavdelningen. Vi är just nu inne i en spännande fas där vi stärker vårt ägarskap om tillgångsförvaltning. Dels så satsar vi brett på en kompetensutvecklingssatsning inom ISO 55000, standarden för tillgångsförvaltning.

Infra-BEST är också i fasen att handla upp nästa generation drift- och underhåll. I och med denna kommer vi att stärka vårt eget ansvar för bland annat analys och planering av ersättningsinvesteringar. Låter det spännande? Då är detta jobbet för dig.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Teknikförvaltare är du strukturerad, drivande och noggrann. Dessa egenskaper är viktiga för att försäkra att rätt drift- och underhållsåtgärder genomförs i rätt tid. Då du kommer att ha många kontaktytor behöver du vara en god kommunikatör och ha en förmåga att stärka och utveckla relationer med interna och externa aktörer.

Vidare har du:

 • Högskoleingenjörsexamen, alternativ examen från yrkeshögskola inom Spårteknik
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom spårteknik

Det är meriterande om du även har erfarenhet av förvaltning av anläggning eller erfarenhet av entreprenad och anläggningsbranschen. Vi ser det vidare som meriterande om du har kunskap om spårväg inom ramen för spårteknik.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lena Engstedt, tfn 070 786 34 15. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 070 786 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-04-10. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Teknikförvaltare, Spårteknik, Spårväg, Banteknik

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2282
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Lena Engstedt, 070-7863415
Facklig företrädare
 • Marita Lönnroth, Vision , 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet, 08-123 13942
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb