Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vill du arbeta dagtid måndag till fredag på en mottagning för barn och ungdomar med diabetes? 

En stor del av arbetet som sjuksköterska hos oss består av enskilda patientbesök samt undervisning från sjukdomsdebut och fortlöpande. Undervisningen sker både till barn, ungdomar och föräldrar samt förskola och skola.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats där du som sjuksköterska arbetar både självständigt och i team. Du har egna patienter som du ansvarar för att regelbundet träffa. Som sjuksköterska är du en viktig del av vårt multidisciplinerade team som träffar patienterna och deras familjer.

Vår mottagning för barn- och ungdomar med diabetes har i dagsläget cirka 800 patienter inskrivna i Solna. Mottagningen bedriver en omfattande mottagnings- och dagvårdsverksamhet. 

Mottagningen är en del av en större mottagning där barn med andra endokrina sjukdomar samt barn med metabola sjukdomar behandlas. Detta innebär att man har många kollegor och möten samt att undervisning bedrivs både i det enskilda omvårdnadsteamet men också i det större omvårdnadsteamet på mottagningen.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Vi arbetar med funktionsrader på mottagningen. De olika funktionerna man som sjuksköterska alternerar mellan är sjuksköterskemottagning, administration med TeleQ och 1177,  dagvård med undervisning av nyinsjuknade barn och ungdomar samt föräldrar. I den funktionen ingår också undervisning av skol och förskolepersonal om diabetes och diabeteshjälpmedel. Samt en teknikfunktion med insulinpumpstart med företagsrepresentant. 

Majoriteten av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning.

Arbetstid är dagtid med en veckoarbetstid på 40 timmar/vecka. I diabetesteamets omvårdnadsdel ingår en undersköterska och sju sjuksköterskor.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Har god förståelse för hur personer tar till dig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med 2 års erfarenhet av yrket.

Meriterande:

 • Öppenvårderfarenhet.
 • Diabetserfarenhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2248
Kontakt
 • Nina Karlsson Forsberg, 08-12379778
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb